Je hoort op fanboy fora maar al te vaak dat, waar Microsoft het van zijn geld moet hebben, Sony vooral aan zijn (laat ons eerlijk zijn, vaak kwalitatief erg sterke) exclusieve content komt door het onderhouden van een uiterst stabiele relatie met zijn ontwikkelaars. En vooralsnog ziet het er niet naar uit dat dit zal veranderen.

Senior Business Development Manager van SCEE Shahid Ahmad liet in een interview met Gamasutra weten dat hij een bijzonder goede launch voorspeld voor de PlayStation 4. Volgens hem is er meer enthousiasme van ontwikkelaars uit voor deze console dan ooit met de voorgaande consoles het geval was.

Dat dit een hele opluchting is, mag duidelijk zijn. Ahmad geeft aan dat een gebrek aan indrukwekkende games voor een nieuwe console een probleem is dat erg moeilijk te vermijden valt, maar het ziet er dus naar uit dat de PS4 wel eens een uitzondering op die regel kan worden. Dit ligt volgens Ahmad aan Sony’s beleid.

De man laat weten dat Sony niet alleen kijkt naar de games, maar vooral ook naar de mensen achter de nullen en eenen, de ontwikkelaars die vaak bloed, zweet en tranen in hun titels steken. Het onderhouden van stabiele relaties, onder andere met kleinere, onafhankelijke ontwikkelaars, is van onschatbare waarde.

“I think we’re going to have a really [PS4] good launch, and I think we’re going to have a good amount of content appearing for quite some time on that. We’ve got more developer engagement on PS4 than we’ve had for any previous console, so that’s a really healthy sign. There isn’t a console in history where making sure that you have content for it wasn’t an issue.”

“Games are important of course, but more important to me were the people making the games, because those are the people you’re going to make the relationships with, and what you’re interested in is what they’re going to be producing.”