http://www.psx-sense.nl/images/file/img_519393cf5be11.jpg

n.v.d.r: Onderstaande info is gebaseerd op een uitgelekt persbericht, meer informatie rondom de game volgt later vandaag.

Gisteren werd het eigenlijk al verklapt wat men vandaag zou aankondigen op het Silverstone Circuit, waar een persevenement gehouden wordt rondom Gran Turismo. De doorslag is dan ook zojuist gegeven en Sony Computer Entertainment kondigde met trots Gran Turismo 6 aan. De game zal worden uitgebracht eind dit jaar, ‘holiday season’ dus. Het nieuws werd gebracht door Gran Turismo uitvinder en maker Kazunori Yamauchi tijdens het evenement wat het 15 jarig bestaan van Gran Turismo vierde.

Gran Turismo 6 voor de PS3 zal nieuwe tracks met zich meebrengen en zal de lat nog hoger leggen als het gaat om authenticiteit, aldus Sony. Ook zal de user interface onder handen worden genomen en nieuwe auto’s worden toegevoegd. Een nieuwe compactere game engine zal ook betere flexibiliteit bieden als het gaat om downloadbare content.

Gran Turismo 6 houdt het overigens niet alleen bij consoles, maar zal zich ook uitbreiden met connectiviteit tussen je console, smartphone en tablet als het gaat om sociale functionaliteit. Mocht je bang zijn de auto’s van GT5 kwijt te raken, geen paniek, alle auto’s en tracks uit GT5 zullen ook in GT6 zitten.

Uiteraard houdt het bij de auto inventaris van Gran Turismo 6 niet op bij enkel auto’s uit GT5, maar er komen ook nieuwe line-ups bij. Zo voegt met historische auto’s toe, road cars en de laatste raceauto’s. De totale lijst aan auto’s zal bij de launch op ongeveer 1200 gaan liggen. Deze lijst is allesbehalve klaar, er zullen online telkens nieuwe auto’s worden aangeboden in de vorm van downloadbare content.

Mensen die bang waren dat GT Academy zou verdwijnen kunnen kunnen opgelucht adem halen, deze partnership blijft gewoon en GT Academy zal ook terugkeren met GT6.

Meer informatie rondom Gran Turismo 6 zal medegedeeld worden tijdens de E3, wellicht krijgen we hier ook een PS4-aankondiging te horen.