De keuze om Gran Turismo 6 enkel op de PlayStation 3 uit te brengen werd door velen ontvangen als ietwat vreemd. Toch denkt Sony dat dit de beste keuze is en afgaande op de installed base is dat eigenlijk niet zo heel gek, maar waarom de game dan niet op beide platformen uitbrengen?

Die vraag werd door Kazunori Yamauchi vandaag beantwoordt op het Gran Turismo event op Silverstone. Op dit moment is een PlayStation 4 versie in overweging, maar het beste in de eerste instantie was om de game eerst voor de PS3 in dit najaar uit te brengen.

“We actually do have a PlayStation 4 version in mind, but for this holiday season, we thought it would be best for users to release on PS3 for now.”

Naast dit antwoord gaf Yamauchi ook zijn ideale situatie aan en voegde hier aan toe dat als de game uitkomt op de PlayStation 4 dat het misschien mogelijk zal zijn om je voortgang van de PS3 versie mee te nemen.

“I thought the best scenario would be to have the game come out, then to have new scenarios, new DLC and other updates. Once the players have thoroughly played out the system, if the PlayStation 4 version came out naturally, as part of that process, I think that would be the best scenario.”

Afgaande op zijn uitspraken valt enigszins op te maken dat de overweging al in een redelijk gevorderd stadium is, want hij denkt al na over savedata meenemen naar de PS4 versie bijvoorbeeld. Wellicht dat de game dus vroeg of laat op de PlayStation 4 verschijnt.