Enkele jaren terug werd de Online Pass geïntroduceerd waardoor uitgevers toch nog wat konden verdienen aan de tweedehands markt. Bij nieuwe games zat standaard een Online Pass, maar als de game werd doorverkocht, dan was de kans groot dat de Online Pass al was gebruikt. De nieuwe eigenaar kon alsnog gebruik maken van de online features door een nieuwe aan te schaffen wat veelal een tientje kostte.

EA heeft echter besloten om de Online Pass in zijn geheel af te schaffen voor alle aankomende games, zo meldt VentureBeat. Eén van de redenen om er mee te stoppen komt voort uit feedback van de spelers van de games, aldus EA’s John Reseburg.

“Yes, we’re discontinuing Online Pass, none of our new EA titles will include that feature.”

“Initially launched as an effort to package a full menu of online content and services, many players didn’t respond to the format, we’ve listened to the feedback and decided to do away with it moving forward.”

Dit neemt niet weg dat EA gewoon door zal blijven gaan met het maken van nieuwe online services en features. Overigens, het afschaffen van de Online Pass naar aanleiding van de feedback kan nog een achterliggende reden hebben, namelijk dat het niet het gewenste effect had. Goed, dat laatste is gissen, maar het is hoe dan ook goed nieuws.

Met dank aan: PattyS3.