http://www.psx-sense.nl/images/file/img_51961fa24d0fa.jpg

Tijdens de PlayStation Meeting 2013 in februari kondigde Sony vol trots de PlayStation 4 aan. Deze aankondiging ging gepaard met het uitleggen van enkele nieuwe features die Sony met de PS4 wil introduceren. Deze features kwamen alleen over als slechts ideeΓ«n en men was sceptisch of Sony haar woord wel zal gaan nakomen met de PS4.

Het vertrouwen in Sony is alleen iets verbeterd vandaag, men brengt namelijk nu al een PS4-feature naar ons toe. Dit zal gebeuren op de PS3 en de feature stelt je in staat om een game te spelen terwijl die nog aan het downloaden is.

De allereerste game waarmee dit mogelijk zal zijn is de PlayStation-exclusive ‘The Last of Us’. Persoonlijk zijn we best verrast dat Sony deze feature nu al naar de PS3 weet te brengen en het geeft ons dan ook hoop voor de rest van de PS4-features. Het lijkt erop dat Sony echt wil realiseren wat ze getoond hebben in februari, zo adverteerde men gisteren al de Remote Play functie uitgebreid op de PS4-pagina.

Er zijn uiteraard nog een aantal obstakels zoals de grootte van de games en het feit dat digitaal je games kopen nog altijd duurder is dan fysiek. Er worden in ieder geval stappen vooruit gemaakt.