Bekijk hier de highlights van Beyond: Two Souls op het Tribeca Film Festival

In de bovenstaande trailer is te zien hoe de acteurs Ellen Page (Inception), Willem Dafoe (Spider-Man) en de game director David Cage het vonden om de haast film-achtige game Beyond: Two Souls te creëren. Zo noemt Page het haar moeilijkste “acting job” tot nu toe en dat wil toch wel wat zeggen, want ze heeft uiteindelijk toch in het ongelofelijk goed ontvangen Inception geacteerd.

Eén drastische verandering vergeleken met de traditionele manier van het stemmenwerk opnemen is dat normaliter de verschillende acteurs in een geluidsdichte kamer worden gezet, en daar wordt dan één voor één opgenomen. Hierbij ging helaas ook alle expressie die ze bijvoorbeeld met hun lichaam en gezicht toonden verloren.

Bij Beyond: Two Souls is het zo dat soms 6 tot 7 acteurs op de set tegelijk aanwezig zijn, waarbij ook nog is iedere waarneembare beweging wordt overgezet naar hun fictieve digitale alter ego door het gebruik van bewegingssensoren. Ze verlenen dus veel meer dan alleen hun stem aan de game. En dat ook nog eens op een acteerplatform van 20 bij 20. Met rekwisieten gemaakt van karton en hout.

De game vertelt het verhaal van Jodie Holmes, die al vanaf kleins af aan wist dat ze anders was. Ze is geboren met een connectie tussen haar en een mysterieuze entiteit met ontzagwekkende krachten. Over een duur van 15 jaar in haar leven, zullen jouw acties Jodie’s lot bepalen terwijl ze buitengewone uitdagingen, gevaar en hartverscheurende situaties trotseert in een poging de waarheid over zichzelf te ontrafelen. Beyond: Two Souls belooft een emotioneel geladen game te worden, eentje zoals we nog nooit eerder hebben gezien.

Boxshot Beyond: Two Souls

Beyond: Two Souls

Releasedatum:
09-10-2013
Genre:
Avontuur
Uitgever:
Sony Computer Entertainment Europa
Ontwikkelaar:
Spannende launch trailer voor de Heavy Rain en Beyond: Two Souls bundel
Gepubliceerd op 2 mrt, 2016 om 09:59
Review: Beyond: Two Souls (PS4)
Gepubliceerd op 9 dec, 2015 om 10:30
Digital Foundry test uitvoerig de PS4-versie van Beyond: Two Souls
Gepubliceerd op 1 dec, 2015 om 13:00
David Cage heeft geen plannen voor een vervolg op Beyond: Two Souls
Gepubliceerd op 30 nov, 2015 om 16:59
 1.    3087 XP
  Patr!ck's avatar

  Ziet er heel vet uit. Ook deze word een Must Have

 2.    1384 XP
  Bappie-NL's avatar

  Ja, deze game lijkt mij ook een hele gave ervaring om te spelen.

 3.    187 XP
  SoesY's avatar

  Too…many…must havessss

 4.    7394 XP
  Flaming_Kaiser's avatar

  Fantastisch word weer net zo een juweeltje als Heavy Rain 😀

 5.    285 XP
  xDutchSpectre's avatar

  Wat zijn die gasten van Quantic Dream toch helden! Heb er zin in.