In de bovenstaande trailer is te zien hoe de acteurs Ellen Page (Inception), Willem Dafoe (Spider-Man) en de game director David Cage het vonden om de haast film-achtige game Beyond: Two Souls te creëren. Zo noemt Page het haar moeilijkste “acting job” tot nu toe en dat wil toch wel wat zeggen, want ze heeft uiteindelijk toch in het ongelofelijk goed ontvangen Inception geacteerd.

Eén drastische verandering vergeleken met de traditionele manier van het stemmenwerk opnemen is dat normaliter de verschillende acteurs in een geluidsdichte kamer worden gezet, en daar wordt dan één voor één opgenomen. Hierbij ging helaas ook alle expressie die ze bijvoorbeeld met hun lichaam en gezicht toonden verloren.

Bij Beyond: Two Souls is het zo dat soms 6 tot 7 acteurs op de set tegelijk aanwezig zijn, waarbij ook nog is iedere waarneembare beweging wordt overgezet naar hun fictieve digitale alter ego door het gebruik van bewegingssensoren. Ze verlenen dus veel meer dan alleen hun stem aan de game. En dat ook nog eens op een acteerplatform van 20 bij 20. Met rekwisieten gemaakt van karton en hout.

De game vertelt het verhaal van Jodie Holmes, die al vanaf kleins af aan wist dat ze anders was. Ze is geboren met een connectie tussen haar en een mysterieuze entiteit met ontzagwekkende krachten. Over een duur van 15 jaar in haar leven, zullen jouw acties Jodie’s lot bepalen terwijl ze buitengewone uitdagingen, gevaar en hartverscheurende situaties trotseert in een poging de waarheid over zichzelf te ontrafelen. Beyond: Two Souls belooft een emotioneel geladen game te worden, eentje zoals we nog nooit eerder hebben gezien.