http://www.psx-sense.nl/images/file/img_51994f957a7bd.jpg

Morgen is het zover, Microsoft zal haar plannen uit de doeken doen voor de nieuwe Xbox. De nieuwe generatie zal vooral een strijd worden tussen Sony en Microsoft en het belooft een geweldige te worden. Nintendo heeft het ontzettend moeilijk en krijgt de WiiU niet van de grond. Sterker nog, meerdere berichten circuleren op het moment over het internet dat de WiiU gewoon dood is. Wellicht nog een beetje vroeg en moeilijk te zeggen, aangezien de WiiU voor Nintendo-fans een hele mooie console is. Het feit dat alleen EA weigert games te maken voor de WiiU en dat de huidige line-up allesbehalve geweldig is werkt niet echt in het voordeel van de console.

Retailers zullen dus ook ongetwijfeld sceptisch zijn als het gaat om next-gen, want de WiiU is eigenlijk de tweede die het moeilijk heeft als nieuw platform. Laten we immers niet vergeten dat de PS Vita ook moeite heeft gehad om van de grond te komen en eigenlijk nog niet in een staat van succes verkeerd. De buzz rondom de PS4 is in ieder geval enorm, Forbes meldde zelfs dat de buzz rondom de PS4 groter is als de nieuwe Xbox. Sony heeft er dus goed aangedaan om als eerste de reveal te doen en het is nu aan Microsoft om Sony te evenaren of misschien zelfs wel te overtreffen.

We zijn een PlayStation-site, dat zullen we ook blijven, maar dat betekent niet dat dit niet voor ons van belang is. Uiteraard ga je hier niets lezen over de zoveelste Gears of War of Halo maar wat Microsoft doet heeft wel degelijk invloed op Sony. Welke games gaan bijvoorbeeld exclusief, al is het maar in de vorm van DLC en wat gaan wij missen als PlayStation fans? Ook is het voor ons belangrijk als PlayStation enthousiastelingen dat de PS4 niet weggeblazen wordt door de nieuwe Xbox, want dan staan we met lege handen en is de PS4 straks de nieuwe WiiU. Enfin, het is dus wel degelijk van belang dat we op de hoogte zijn van wat Microsoft doet.

Verder zal Microsoft tijdens haar evenement natuurlijk ook nieuwe games tonen die ook naar de PS4 komen. Eentje waarvan we nu al weten dat die getoond wordt is Call of Duty: Ghosts. Games die we mogelijk te zien krijgen zijn ook; Watch_Dogs, Assassin’s Creed IV, Rainbow 6: Patriots, GTA V, nieuwe titels van EA en ga zo maar door.

Het evenement zal plaatsvinden op dinsdag 21 mei 2013 om 10AM PDT, dit betekent dat het 19:00 (CEST), oftewel onze tijd, zal zijn. Wij zullen dus dinsdagavond verslag gaan doen van het evenement en er zal een livestream zijn op Xbox.com. Let wel dat onze coverage zich beperkt tot al het nieuws wat belangrijk is voor PlayStation-fans. Wil je de volledige coverage van het evenement raden we je aan de livestream te bekijken.

http://www.psx-sense.nl/images/file/img_519950122bc2b.jpg