http://www.psx-sense.nl/images/file/img_519e14f0d455d.jpg

Een nieuwe RollerCoaster Tycoon, het is een droom voor vele gamers die verslaafd raakten aan het allereerste deel in 1999. Het laatste echte deel werd uitgebracht in 2004, namelijk RollerCoaster Tycoon 3. Hierop volgden nog twee uitbreidingen namelijk ‘Dolle Waterpret’ en ‘Beestenboel’. Later kwam er nog een versie voor de 3DS, maar die bleek later vooral voor tranen bij fans te zorgen in plaats van een glimlach.

Atari is in handen van deze rechten, maar dit duurt niet lang meer, het bedrijf is namelijk zo goed als failliet. Om weer uit de schulden te kunnen komen zullen de rechten op de RollerCoaster Tycoon-serie en Test Drive-reeks dan ook verkocht worden.

Het minimumbedrag wat men heeft ingesteld voor de veiling is $3,5 miljoen voor RollerCoaster Tycoon en slechts $1,5 miljoen voor Test Drive. Ook de Total Annihilation-serie gaat onder de hamer, deze moet minstens $250.000 opbrengen.

In de losse verkoop zullen er tevens nog andere franchises verkocht worden, die waren volgens Atari alleen niet belangrijk genoeg voor een veiling.