Vandaag heeft Warner Bros. Interactive Entertainment een samenwerking onthuld met ontwikkelaar Techland, welke we kennen van onder anderen Call of Juarez en Dead Island. Het resultaat wat hieruit is voortgekomen is de aankondiging van horror-survival game ‘Dying Light’, welke in 2014 zal gaan uitkomen voor de PlayStation 3 en PlayStation 4.

Dying Light is een first person actie/horror game, met de bewegingsmechaniek die we kennen van Mirror’s Edge. Dit kun je ook terugzien in één van de formidabele screenshots hieronder. De game beschikt over een compleet open wereld, waarin de dag- en nacht cyclus uiterst belangrijk is om in de gaten te houden.

“The next-gen technology allows us to create a truly dynamic open world that features a game-changing day-night cycle.”
“Inventive free running mechanics also allow for nearly unrestricted exploration and weapon-crafting to further enhance the action survival experience.”

Gedurende de dag gebruik je het daglicht in je voordeel, terwijl je een stedelijke omgeving uitkamt op zoek naar spullen die je kunt gebruiken om de geïnfecteerden te bevechten. Gaat te zon onder, wees dan op je hoede! De zombies zijn dan op hun sterkst en je zult alles in je macht voor de dag (of eigenlijk voor de nacht) moeten halen om te overleven tot het eerste ochtendlicht weer zichtbaar is.

Heeft het bovenstaande je interesse gewekt? Vergeet dan niet de schitterende screenshots hieronder even te bekijken.