Releasedatum Epic Mickey 2: The Power of Two voor de PS Vita bekend

Laatst hebben we je attent gemaakt op het leuke feit dat Epic Mickey 2: The Power of Two zijn thuis gaat vinden op de PS Vita, maar we hadden nog geen releasedatum voor je. Welnu, treur niet langer, want in een post op het PlayStation Blog heeft Don Mesa, SCEA’s ‘director of planning and platform software innovation’, geschreven dat de game verkrijgbaar zal zijn op 18 juni.

De twee vrolijke Disney-figuren zullen dit keer speelbaar zijn via een toegevoegde ad-hoc netwerk feature en te besturen zijn met nieuwe manieren. Zo zal je ze kunnen laten schilderen door gebruik te maken van het touch-screen en moet de camera makkelijk te gebruiken zijn met de controls van de PS Vita.

‘We’ve added things like ad hoc network functionality, but we’ve also implemented new ways to control the game. You’ll be able to control paint, thinner and Oswald’s electric beam using the touch screen, as well as use orientation-based controls for both the camera and while driving.’

Daarnaast kan je ook het touch-screen gebruiken voor het instructies geven aan de AI, het selecteren van “select, drag and drop’ schetsen, het navigeren in de menu’s en het laten kapot knappen van bubbels en projectielen. Een beetje de dingen die je zou verwachten bij een PS Vita adaptie.

‘You’ll find added touch screen functionality elsewhere; use it to give instructions to AI, select/drag/drop sketches, burst bubbles and projectiles, and navigate all menus.’

Mesa vertelde nog dat ze (SCEA) vinden dat Epic Mickey 2 een toffe toevoeging voor de steeds groter wordende line-up van de PS Vita zal zijn, en weet dat zij altijd op zoek zijn naar de beste titels voor gamers om ze naar de PS Vita te brengen.

“We think that Epic Mickey 2 will be a great addition to the ever-growing games line-up on PS Vita, and know that we’re continually searching for the best games—whether brand new titles or ones existing already on PS3—to bring to PS Vita gamers everywhere.”

Ben jij je van plan je kunstvaardigheden in te gaan zetten met dit schildergrage Disneyduo op de PS Vita? Laat het ons weten in de reacties beneden.

Boxshot Epic Mickey 2: The Power of Two

Epic Mickey 2: The Power of Two

Releasedatum:
21-11-2012
Genre:
avontuur
Uitgever:
Disney Interactive Studios
Ontwikkelaar:
Review: Epic Mickey 2: The Power of Two
Gepubliceerd op 27 jun, 2013 om 10:55
Epic Mickey 2: The Power of Two voor de Vita van een launch trailer voorzien
Gepubliceerd op 21 jun, 2013 om 12:21
Epic Mickey 2 komt naar de PlayStation Vita
Gepubliceerd op 18 mrt, 2013 om 17:14
 1. Anoniem -   
  85.151.30..xxx's avatar

  Eerlijk gezegd had ik altijd gehoopt dat deze titel op de ps vita handheld zou verschijnen.
  Dus ik ben er heel blij mee. Lijkt mij een prima game voor onderweg

 2.    1145 XP
  DarkElement's avatar

  Een goede game alsjeblieft alsjeblieft alsjeblieft! 🙁

 3. Anoniem -   
  Naam…'s avatar

  Laat het vooral geen slechte port worden… Dat zpu echt zoooooo jammer zijn.. R & C was voor de vita bijv. echt ernstig met een dikke verlate release..

 4.    1384 XP
  Bappie-NL's avatar

  Lange lange hele lange tijd heb ik uitgekeken naar de PS3 versie. Echter toen ik de demo eenmaal aan het spelen was, kwam ik slechts bedrogen uit… De game was lang niet zo leuk als gedacht…

  Máááááárrr… Nu de Vita versie er aan komt waar de mogelijkheid aan toegevoegd is om online te spelen. Denk ik toch zomaar dat de Vita versie dan toch in mijn collectie niet mag ontbreken. Ik gok dat deze game hier 18 juni al in huis is… 😉