Op de PlayStation Meeting liet Sony weten eind dit jaar de PlayStation 4 te lanceren in tenminste één regio. Nu de E3 nadert – waar meer uitsluitsel gegeven zal worden – duiken er steeds meer hints op dat Europa hieronder valt en de kans lijkt ook steeds aannemelijker dat het een wereldwijde lancering betreft.

Eerder kon je hier op PSX-Sense al lezen dat PlayStation Europa tweette dat FIFA 14 en Call of Duty: Ghosts beide eind dit jaar voor de PlayStation 4 beschikbaar zullen zijn. Opvallend was dat PlayStation Europa dit tweette.

Eerder vandaag plaatsten we het bericht dat er in de Britse krant, Metro, een levensgrote advertentie stond met daarbij de tekst: ‘coming 2013’. Wederom een erg duidelijk hint vanuit Sony en reden genoeg voor TheSixthAxis om navraag bij Sony te doen.

Het antwoord van Sony was als volgt:

“We announced at the PlayStation Meeting event on Feb 20th that PS4 would be coming in 2013, the adverts are simply re-stating that message.”

Goed, dat is dus duidelijk. De advertentie is een herbevestiging van de release eind 2013 en aangezien dat in een Britse krant staat is het dus zo goed als zeker dat dit ook Europa betreft. Wel gaf Sony in dezelfde reactie richting TheSixthAxis nog aan dat meer informatie over de PlayStation 4 en ander PlayStation platformen op de E3 bekend gemaakt zal worden.