Codemasters, de ontwikkelaar van GRID 2, heeft de allerduurste Special Edition ooit aangekondigd; de GRID 2 Mono Edition, te verkrijgen voor een ongelooflijke prijs van £125.000, wat bijna $189.000 is! Maar wat krijg je er in hemelsnaam dan allemaal bij voor zo’n prijs? Oh, niks bijzonders. Alleen maar een echte auto die onder de categorie ‘supercars’ zou vallen in menig racegame, met de naam ‘BAC Mono’.

Onze specialiteit betreft natuurlijk voornamelijk games, dus veel details kunnen we je niet over de auto zelf vertellen. Gelukkig kan Codemasters dat wel en hier is hun zegje over dit prachtige racemonster:

‘The BAC Mono is a British manufactured, road-legal, ultra-high performance supercar which stars in the game. Created from high-strength carbon fibre, the BAC Mono is an unrivalled example of light-weight performance engineering and its 2.3 litre, 280 bhp four cylinder power plant will propel its driver from 0-60 m.p.h. in just 2.8 seconds.’

Exclusiviteit lijkt de boventoon te voeren, want er is maar 1 van deze absurd prijzige Special Edition te verkrijgen. Zo absurd zelfs, dat ze er de Guinness World Record titel ”Most Expensive Video Game Commercially Available – Special Edition’ mee hebben verdiend.  Degene die het koopt krijgt er ook een PS3, een GRID 2 exemplaar, een dag naar de BAC fabriek om je gloednieuwe supercar aan te passen, een helm van Bell Racing en een bijpassend racepak bij. Het pak is te zien op de foto. Veiligheid boven alles uiteraard.

Mocht je een krankzinnig groot geldbedrag tot je beschikking hebben en je zoekt een nieuw speeltje om in rond te scheuren, de Special Edition is nu te pre-orderen.

Laat het ons weten als jij degene bent die het aanschaft, wij vinden het totáál niet erg om er een rondje in mee te rijden.