Sony hoopt dat er de komende jaren flink gebruik gemaakt gaat worden van de PlayStation Vita, zoveel is wel duidelijk geworden na Sony’s belofte om indie games van hoge kwaliteit naar de handheld te brengen. Daarnaast ligt er ook een hevige focus op wat de PlayStation 4 en PS Vita samen kunnen bereiken.

Eén van de grootste schakels in deze samenwerking tussen Sony’s nieuwste leden in de console- en handheldscene zal de PS Vita’s Remote Play functie worden, waarbij de Vita transformeert in een tweede scherm én controller. De PS4 streamt dan via een lokaal Wi-Fi netwerk het beeld naar de PlayStation Vita, waardoor je waar dan ook in het huis de game rustig verder kan spelen. Handig als je even naar het toilet moet en gewoon door wilt spelen, bijvoorbeeld.

Sony wil dan deze functie begrijpelijk ook echt bij iedere PS4 game werkzaam zien en heeft daarom aan ontwikkelaars gevraagd de Remote Play functie naar iedere PS4 game te brengen, met uitzondering van titels die gebruik maken van de console’s camera, de PS4 Eye.

Het nieuws komt van een ‘trusted developer source’ die het heeft gemeld aan Digital Foundry, en aangezien Sony iedere optie die het heeft lijkt te willen benutten, lijkt dit meer dan plausibel nieuws. Het zal de PS Vita dan ook alleen maar ten goede komen als het nieuws waar blijkt te zijn, omdat de functie weer een hoop mensen zal helpen bij de beslissing om Sony’s laatste handheld toch te kopen. En met de eerder verkondigde uitspraak van Shuhei Yoshida, die ‘erop hoopt dat iedere PS4 game Remote Play zal ondersteunen’, lijkt het erop dat dit gewoon de realiteit gaat worden.

Zie hieronder een voorbeeld van hoe de functie werkt, met de aankomende PS4 game Knack.