Gisteren lieten we weten dat er een grootschalig Twitter offensief was gelanceerd tegen het gebruik van een DRM systeem in de PlayStation 4. Dit naar aanleiding van de Xbox One, waarbij voorafgaand aan het spelen van een geleende of tweedehands game een bepaald bedrag betaald moet worden.

Sony reageerde hier eerder al op via onofficiële kanalen en nu is er nog een bericht opgedoken van Adam Boyes, die aangeeft dat het Twitter-offensief werkt en dat het bericht van de gamers duidelijk is. Boyes is de Vice President van Publisher & Developer Relations bij SCEA, iemand met een vrij hoge rol binnen de hiërarchie dus.

 

Overigens sluit dit niet uit dat de PlayStation 4 een DRM systeem zal bevatten, maar met de enorme hoeveelheid berichten die met hashtag #PS4NoDRM en #PS4USEDGames verstuurd werden is er een duidelijk statement gemaakt vanuit de gamers. Sony luistert doorgaans goed naar de gamers, dus wellicht heeft dit inderdaad een goed effect en besluit Sony de PlayStation 4 van een DRM systeem te weerhouden.