Column: Terrorist uithangen in MW2, pardon?!

http://www.psx-sense.nl/plaatjes/img_4aa67c731e3bf.jpg

Het zal je inmiddels vast niet ontschoten zijn, namelijk het nieuws dat je in Modern Warfare 2 als terrorist onschuldige burgers om kan leggen in het winkelcentrum. Laten we er even vanuit gaan dat dit straks daadwerkelijk mogelijk is, alle gelekte beelden waren inmiddels al bewezen als ‘echt’. Maar, eerst even voor de duidelijkheid, ik ben niet iemand die geweld in games ziet als iets wat kinderen aanzet tot het meenemen van een Uzi naar school om vervolgens even huis te houden. Sterker nog, dat is naar mijn idee de grootste bullshit die er bestaat, hoe kan het spelen van Counter Strike een normaal mens nu aanzetten tot het vermoorden van echte personen? Iemand die zoiets doet was gewoon in de eerste instantie al niet helemaal goed wijs.

http://www.psx-sense.nl/plaatjes/img_4a5716213e4db.jpg

Maar om even weer terug te komen op de terrorist uithangen in Modern Warfare 2, waar zijn we in vredesnaam mee bezig? Wordt de game gemaakt voor de Al Qaida-fanboy die eerst in Modern Warfare 2 even kan kijken hoe je zoiets het beste aan kunt pakken? Of werken we serieus aan een goede FPS? Wat voor meerwaarde heeft het in vredesnaam om zo’n missie in de game te stoppen, dat is iets wat ik maar niet kan begrijpen. Nu heb ik al een aantal mensen gehoord die me vroegen “Maar in Grand Theft Auto IV rijdt je toch ook onschuldige mensen over?”. Dan snap je alleen het punt niet, in Grand Theft Auto heb je een bepaalde vibe die je het gevoel geeft dat het gewoon ongecompliceerd vermaak is. Het gaat niet zozeer om het vermoorden van die burgers in het winkelcentrum, dat zijn immers pure pixels, maar juist de achterliggende gedachte waarmee het gebeurd. Welk weldenkend mens heeft in vredesnaam de drang om de terrorist uit te hangen in een game? Waarom hadden ze niet gewoon de burgers terroristen kunnen maken en de rollen op die manier om kunnen keren. Dan had niemand er problemen mee.

Ik denk dat Infinity Ward op het moment gewoon aan het kijken is hoe ver je kan gaan in een game. En deze missie roept toch wel wat gemixte gevoelens bij me op, ik ken verder het verhaal eromheen nog niet maar van wat ik gezien heb, heb ik zoiets van, waarom? Beetje onnodig als je het mij vraagt. Whats next, een game waarin je de pedo uit kan hangen, oh nee wacht dat kan al.

En als het bij mij als hardcore GTA-fan al gemixte gevoelens oproept, wat doet het dan wel niet met de non-gamer? Ik ben haast wel zeker dat iemand zoals de nep-dokter Phill straks een boycot uitroept op de game. En misschien doet onze (letterlijk) grote vriendin Oprah Winfrey ook nog mee. En is het dat allemaal waard? Eén missie die misschien heel die game zo ontzettend veel problemen kan gaan opleveren en dan ook nog eentje waar veel mensen niet eens behoefte aan hebben.

De game heeft al niet goed in het nieuws gestaan, er zijn op het moment al 162866 handtekeningen gezet voor een boycot op de PC-versie. Dit vanwege het niet ondersteunen van dedicated servers. En nu dit nieuws zal de populariteit van de game niet ten goede doen. Het lijkt er haast op dat de enorme hype op Modern Warfare 2 langzamerhand omkeert naar een game die gehaat gaat worden door een hele hoop mensen.

39 reacties

 1. Anoniem -   
  81.204.115.187 (Niet geregistreerd)'s avatar

  Ja, dit vind ik zelf ook wel een beetje te ver gaan hoor.. ook dat commentaar van die gast in het filmpje :S

 2.    214 XP
  redded's avatar

  Kan mij het allemaal schelen ik ga hem toch kopen.
  Dit word een super knaller,kan mij het schelen wie ik op dat moment ben of wie ik neerknal.

  Al-Q Clan 4-Life (nouuu niet 4 life tot een jaartje of 30)

 3.    27 XP
  baronruud's avatar

  Ben het helemaal eens met je Roy. Ze zijn net te ver gegaan door er zo’n missie in te doen.

 4. Anoniem -   
  62.45.108.188 (Niet geregistreerd)'s avatar

  Is dat filmpje dan van infinity ? :p

 5.    3457 XP
  bardfielt's avatar

  ff serieus of je nou onschuldige mensen afschiet of elkaar afschiet online wat maakt het uit :O

 6.    30 XP
  Falastine's avatar

  Wat een zielig gedoe opeens je kan in elk spel je eigen teammates ook doodschieten als dat is aangezet dus waar doen we moeilijk over. Ik koop de game net als alle andere miljoenen en na 3 weken zul je niks meer horen over deze missie.

 7.    250 XP
  Azzwanker's avatar

  Waarom al die spoilers……! ?

 8. crew Redacteur -    1887 XP
  GlobalSoldier's avatar

  Ben t wel met je eens maarja, ik haal de game toch nog gewoon:P

 9. Anoniem -   
  81.18.249.93 (Niet geregistreerd)'s avatar

  Ik denk niet dat dit zo’n slimme actie is.
  Ben het er ook niet mee eens, maar er zijn waarschijnlijk heel veel mensen die hier negatief op gaan reageren.
  Verkeerde publiciteit lijkt mij.

 10. Anoniem -   
  83.86.31.227 (Niet geregistreerd)'s avatar

  Wat een hoop bullshit zeg. Als we een westerse soldaat kunnen zijn en zo Arabieren of Japanners kunnen doodschieten op de meest gruwelijke manieren is er niets aan de hand, Maar o wee als een ‘terrorist’, een Amerikaan of een onschuldige man of vrouw dood schiet. Dan wordt er meteen moord en brand geroepen. Als je een oorlogsgame maakt moet je beide kanten van het verhaal tonen, en dat gebeurt hier prima. Dat er dan onschuldige mensen vermoord worden hoort er gewoon bij.

 11. Anoniem -   
  134.188.4.11 (Niet geregistreerd)'s avatar

  Ik ben het niet met je eens Roy. Als je als Amerikaan Japanners neerschiet is dit allemaal ok en als je als terrorist burgers doodschiet is dit totaal verkeerd? Het punt is dat een game zo realistisch mogelijk het gevoel wil creëren dat je daadwerkelijk mensen aan het doodschieten bent en ik denk dat je hierbij geen onderscheid moet maken tussen wie nu wie neerschiet maar dat je onderscheid moet maken tussen een game en de werkelijke wereld, en dit is juist het punt waar enkelen falen.

 12.    45 XP
  Xx-JFK-Jr-xX's avatar

  het maakt me vrij weinig uit heb hem al 2x pre ordered

 13. Anoniem -   
  77.61.37.209 (Niet geregistreerd)'s avatar

  ik vind het wel een beetje ziek ja maar, daarom haal ik die game ook gewoon niet vind het toch een beetje uitmelken van de serie maar, dat is mijn mening.

  weet zeker dat heel veel gasten deze game gewoon halen ook al is het bijna hetzelfde als deel 1 behalve nieuwe landjes dan en owja je kan een terrorist zijn alleen om dat zal ik het spel al links laten liggen…

 14.    6677 XP
  Myx's avatar

  Vind het gezeik, inplaats van een filmpje te laten zien hoe het probleem begint ben jij het filmpje zelf. Nou boehoe wat erg ik heb morgen een ak-47 op schiphol want ik heb dit gespeeld -_-

 15. Anoniem -   
  62.45.108.188 (Niet geregistreerd)'s avatar

  77.61.37.209 (Niet geregistreerd)@ dude ben je HOMO?

 16.    107 XP
  mvdr4life's avatar

  @Xx-JFK-Jr-xX: is 1 keer niet genoeg dan?

 17. Anoniem -   
  62.194.157.85 (Niet geregistreerd)'s avatar

  vin het nie erg weer wat extra
  MVG AL-Q GEKJONGGGGG

 18.    215 XP
  Bart013's avatar

  Je teammaten neerschieten is natuurlijk iets heel anders hé. Het gaat niet om het feit dat je onschuldige mensen neer kunt schieten, dat kan ik vele shooters. Het gaat om missie zelf. Ik kan me tenminste geen game herinneren waar het de bedoeling was om zoveel mogelijk onschuldige mensen te doden als terrorist zijnde? En terrorisme is nu eenmaal een gevoelig punt bij vele mensen.

 19.    954 XP
  patrickg's avatar

  *Pling* trophy earned: Sick basterd – kill 300 people at the mall.

  yeaaa weer een trophy xD

 20.    533 XP
  fazzel100's avatar

  I have Deleted This Message

 21. Anoniem -   
  94.209.234.221 (Niet geregistreerd)'s avatar

  Rofl, ik lig hier echt plat.

  Zo ken ik nog wel wat games, ik noem toch Gta, en bijvoorbeeld Fable kan je ook kiezen wat je doet in het spel, moorden of mensen helpen. Ik vind dat het echt niets uit maakt.

  @iemand hierboven, een spel laten liggen door de terrorist modes? :’)? Speel die dan lekker niet. 😡
  CoD1,2,3,5 zijn games van de World War 2 right? Die soldaten van de duitsers zijn echt niet allemaal vrijwillig en willen waarschijnlijk niet eens oorlog, die knal je toch ook overhoop..?

  Nja ik zie het nut niet van deze post.

  Mijn mening. 😉

 22.    376 XP
  Mark k.'s avatar

  dit is echte bullshit! als je als amerikaan die andere mensen doodschiet is wel normaal en als je als terrorist dit doet is het niet normaal kom op terroristen doen niks anders!ik heb hem al gepre odert en dat blijfft ook zo je hoeft die mensen niet eens doodschieten met COD 5 schiet je toch ook honden dood alsof dat normaal is, ik zie het niet echt voor me dat een kindje met een UZI naar huis komt en z’n hond doodschiet.

 23.    494 XP
  Boskrplanet's avatar

  “It’s hilarious???
  This looks like fun???
  This is what’s going on today in real life???
  I don’t know how much more real you can get than that???”

  INAPPROPRIATE denk ik dan…

 24.    369 XP
  matthijs222's avatar

  ik ben van mening dat we er allemaal een veel te groot punt van maken!
  wat andere ook al zeggen; je schiet een nazi dood en je hebt er geen problemen mee, je schiet een onschuldig persoon neer en je begint te janken! wist je trouwens al dat een heleboel nazi’s ook onschuldige mensen zijn die gedwongen werden voor Hitler te vechten?

  dus, conclusie, ik vind dat we er een veel te groot punt van maken…

 25.    31 XP
  Endrix's avatar

  Dit is egt zoo stom… :@ het is all bevestigt dat het een 18+ word net als GTA waar je ook mensen kan vermoorden etc. etc.
  En als iemand door een spel zo gestoord word om mensen serieus neer te schieten dan moeten ze maar niet gamen. Zulke personen horen in een gekkenhuis.
  ik hoop dat IW het spel niet uitstelt omdat ze de missie eruit moeten gooien.

 26.    4204 XP
  afca-yuri's avatar

  Goede column! ben het hier helemaal mee eens…

 27.    121 XP
  Afrotastic's avatar

  Sowieso moet je deze game niet kopen, dan steun je de geldwolven van activision.

 28. Anoniem -   
  94.214.174.190 (Niet geregistreerd)'s avatar

  Mja.. burgerdoden tot daar aan toe, maar dit is een simulatie van een moedwillige massa executie. Weinig tactiek anders dan leeg-je-magazijn-zo-efficiënt-mogelijk-op-alles-wat-beweegt die hierbij komt kijken. Vrij smakeloos, als je het mij vraagt.

 29. Anoniem -   
  94.214.178.43 (Niet geregistreerd)'s avatar

  Als ik een shooter speel schiet ik mensen dood vaak zijn dat vijanden met wapens. In bijvoorbeeld GTA4 kun je ook onschuldige mensen doodschieten en rijden, maar deze missie(MW2) is er om BEWUST onschuldige slachtoffers te maken. Ik snap het idee wel terroristje spelen, maar dit hadden ze er wat mij betreft beter uit kunnen laten.
  Maar goed we hebben natuurlijk ook Manhunt en Postal gehad. Gelukkig hebben we een gezond verstand en kunnen wij realiteit en fictie onderscheiden, maar die rare amerikanen zullen elkaar wel weer uitmoorden en dan MW2 de schuld geven. Ik kan iig niet wachten op 10 november. Online Hardcore Search & Destroy

 30.    1919 XP
  ddvos's avatar

  die video doet het niet en chinees is niet mijn sterkste kant

 31.    2623 XP
  nis-gens's avatar

  magnet slechte dag gehad ofzo ?
  dit noem je van een mug een olifant maken

 32.    2623 XP
  nis-gens's avatar

  ohh en btw voor de mensen bij wie filmpje niet doet:
  http://www.liveleak.com/item?a=view&token=364_1256689255
  daar wel

 33. Anoniem -   
  85.223.72.166 (Niet geregistreerd)'s avatar

  waar fuck zeiken jullie om op bijvoorbeeld GTA knal je toch ook onschuldigen mensen kapot als jullie hier zo nodig om moeten gaan huilen speel je maar geen oorlogs games at zo is oorlog DUH!!!! dus maak er niet zoon probleem van en als je vindt dat je er toch wel een probleem van wilt maken dan gooi je je ps3 weg en ga je lekker wii,en

 34. Anoniem -   
  62.45.106.228 (Niet geregistreerd)'s avatar

  WTF zijn sommigen mensen gay ofzo oorlog is HARD dit zijn ook dingen wat gebeuren en nu moet je niet opeens gaan janken dat je en terrorist ben en mensen dood knalt

 35. Anoniem -   
  62.194.157.85 (Niet geregistreerd)'s avatar

  hoezo reded tot een jaar of 30 je bent al 30 ps:CLAN AL-Q FOR UN TIJDJE :p
  GEKJONGGGGG

 36. Anoniem -   
  213.10.13.120 (Niet geregistreerd)'s avatar

  teering wtf doen mensen moeilijk het is een spel fock die shit man teering echt jarloes gewoon durf te wedden mensen die haten die dit tog gewoon spelen

 37. Anoniem -   
  213.10.13.120 (Niet geregistreerd)'s avatar

  en owjahh..

  zuig me banaaan G!

 38.    88 XP
  Downtrust's avatar

  Onschuldige mensen doden of mensen met een geweer in hun handen doden. Het blijven mensen dus als je dit erg vind ga je mensen in hokjes stoppen. ‘Kwade’ en ‘Goede’ mensen. Degene die in het leger zit kiezen er niet voor om mensen neer te schieten hoor en die terroristen worden vermoord of wat dan ook als ze dit niet doen. Conclusie: Ookal schiet je mensen neer die een wapen vast hebben of mensen die dat niet hebben, je blijft mensen doodschieten EN HET IS EEN SPELLLLLLLLLLLL.

 39. Anoniem -   
  62.163.230.147 (Niet geregistreerd)'s avatar

  Jongen jij moet daad werkelijk je bek houden.. denk eerst voordat je wat typt..

  vergelijken met een GTA…
  1 dat is OOK een game..
  2 wat zeik je nou HET IS EEN GAME…
  3 in cod4 speel je ook als terrorist.. (online)
  4 en het is 18+ rated.. retard.. en als je een gezond gedachte hebt.. is het gewoon een GAME en ga niet janken over nou elquida bla bla bla…
  want dat is ook een politiek game… gesponserd worden door rusland en door the america state… dus veel geluk met het uitzoeken met je gehuil