De PlayStation 4 zal net zoals de PlayStation 3 ongetwijfeld weer een hoop dingen kunnen doen die niet direct gerelateerd aan games zijn. Dat is natuurlijk erg fijn en handig, maar het risico bestaat dat de essentie van de console uit het oog verloren wordt. Dat is iets waar we ons volgens Kaz Hirai geen zorgen over hoeven te maken, zo vertelde hij op de D11 conferentie vandaag.

Dit hangt deels samen met de Xbox One aankondiging, welke door Microsoft meer als een allround entertainment apparaat werd neergezet in plaats van een console dat puur voor de games is gemaakt. De PlayStation 4 daarentegen zal een console zijn die precies aansluit op wat een gamer ervan verwacht. Met die insteek zal de console dan ook gaan verschijnen en als je puur voor de games gaat, dan zit je bij de PlayStation 4 in ieder geval goed.

“The most important thing we need to do is agree and understand that the PS4 is a great video game console that appeals to video gamers, if we miss that part, I don’t think we get the initial establishment of the console. That formula has worked for us with all our consoles, including the PS3.”

“Providing other non-game content is an area we will reveal and talk about in the coming months, but it’s first and foremost a video game console.”