Het is alweer enige tijd geleden dat Sony Online Entertainment ons voorzag van een compleet universum vol DC personages, waarin we ons dagelijks een ware superheld waanden. Een fantastisch idee, zo’n MMORPG voor de PlayStation 3, maar het eerste wiel was ook niet perfect.

Zo bleek ook DC Universe niet helemaal hetgeen te zijn wat er gehoopt was en al gauw werd de game Free to Play. Maar van fouten moet je leren en SOE’s Larry Liberty ziet een herstel wel gebeuren op de PlayStation 4 – dit is volgens hem een geweldig platform voor MMORPG’s.

De vele features die de PlayStation 4 zullen onderscheiden van de rest maken het zo interessant, aldus Liberty. Tevens liet hij weten dat de werkrelatie tussen Sony Online Entertainment en Sony Computer Entertainment erg hecht is geworden en dat SCE veel belangstelling heeft om de PS4 toegankelijker te maken voor free-to-play games.

“I would expect that, with all of the amazing features that have been announced for the next PlayStation, that it will be a great platform for MMOs,”

“They’ve become a great partner, and are genuinely interested in effecting change that will make their platforms work better for free-to-play titles,”

Wij zien een goede samenwerking tussen deze twee wel zitten. De laatste game die SOE uitbracht was PlanetSide 2, waarover nog steeds geruchten gaan dat deze wel eens zou kunnen uitkomen op de PS4. Het aftellen tot de E3 is begonnen, dus als er informatie over naar buiten komt dan laten we jullie dat natuurlijk meteen weten.