Dead or Alive 5 heeft aardig wat versies gekregen van ontwikkelaar Tecmo Koei. Er is Dead or Alive 5 voor de PS3, een uitgebreidere versie in de vorm van Dead or Alive 5 Plus voor de PS Vita en Dead or Alive 5 Ultimate wat nog meer content waarborgt is nog in ontwikkeling. En nu is er wéér een aangekondigd: Dead or Alive 5: Core Fighters.

Wat kenmerkt deze game dan weer vergeleken met de anderen? Deze versie is gratis en exclusief voor de PS3. Er zijn 4 vechters vanaf het begin beschikbaar, bestaande uit Ayane, Kasumi, Hayate en Ryu Hayabusa. Alle hiervoor genoemde characters hebben op zijn minst hun gezicht laten zien in de Ninja Gaiden franchise, met Ryu Hayabusa als de hoofdpersoon. Je zal vanaf het begin toegang hebben tot iedere stage en alle kostuums, met uitzondering van de dingen die je zou krijgen als je de DLC zou kopen.

Blijkt het dat je de game leuk vind, dan is de optie er om in mondjesmaat characters toe te voegen aan het rooster, welke $3.99 per stuk gaan kosten. Alle game modes zullen ook vanaf het begin beschikbaar zijn behalve de story modus, die gaat $14.99 kosten.

Op deze manier kan je selectief beslissen wat je wel en niet koopt van een game. Het is een slim concept om na de release van je game toch nog wat extra geld te verdienen. De mensen die eerst twijfelden over de aanschaf van deze game kunnen het nu gratis uitproberen, en mochten ze het spel leuk vinden of alleen maar bepaalde onderdelen, zijn deze dus los aan te schaffen.

Nu is het wachten op meer ontwikkelaars die deze handelstactiek gaan toepassen. Zou jij dit concept graag terugzien bij andere games, of betaal je liever altijd vanaf het begin de volledige prijs?