Dead Rising is een zombie franchise als géén ander. Een compleet andere, zeer benauwende ervaring die niet te vergelijken is met (bijvoorbeeld) Dead Island. Nadat de eerste game in de franchise enkel uitkwam voor de Xbox 360, toonde Capcom ook interesse in de PlayStation voor de opvolger hiervan. Het resulteerde in een gebroken deal met Microsoft met als gevolg Dead Rising 2 op de PS3.

Voor ons was daarom de vreugde bijzonder groot – de kans werd daardoor steeds aannemelijker dat de franchise door zou gaan als multiplatform titel. Helaas is niets minder waar, want zojuist heeft Capcom aangegeven dat Dead Rising 3 weer exclusief voor de Xbox zal zijn en wel de Xbox One. De mogelijkheid hiervan was al vrij aannemelijk door de uitgelekte E3 line-up van Microsoft enkele dagen geleden.

Natuurlijk bestaat er nog een andere mogelijkheid, waar wij ten zeerste op hopen, en dat is de tijdelijke exclusieve titel. Wij hebben via Twitter al een bericht gestuurd naar Capcom om mogelijk meer zekerheid te krijgen over deze optie. Zodra we meer weten, lezen jullie dat natuurlijk weer hier.