Eerder vandaag konden we jullie al vertellen dat Camp Nou waarschijnlijk haar terugkeer zou maken in FIFA 14 en dit is zojuist bevestigd door EA Sports tijdens de persconferentie van EA.

Buiten het feit dat deze voetbaltempel terugkomt, zijn er ook enkele nieuwe details vrijgegeven. Deze details gaan niet zozeer om de mogelijkheden in de game, maar om de nieuwe grafische krachten die de Ignite Engine met zich meebrengt. Zo zal de rekenkracht vier keer zo hoog zijn als die van FIFA 13, waardoor spelers sneller kunnen reageren en soepeler over het veld ‘dansen’. Tevens zijn er honderden nieuwe skills toegepast, zodat de gameplay minder eentonig zal aanvoelen. De AI is wederom een stuk slimmer dan in FIFA 13 het geval was en tactiek zal een grotere rol gaan spelen bij het winnen van een wedstrijd.

Om het helemaal af te maken: FIFA 14 zal speelbaar zijn op de E3, dus wellicht kunnen we binnenkort daadwerkelijk ook wat gameplay verwachten en wellicht een preview van onze collega’s Lennard, Roel en Tarek die zich momenteel in Los Angeles bevinden!