We kunnen er eigenlijk niet meer omheen, want het gratis online principe gaat niet meer op voor de PlayStation 4. Sony wist gisteren te melden in de persconferentie op de E3 dat een PS Plus abonnement noodzakelijk is wanneer je games online wilt spelen, op de PS4 althans. PS Plus is helaas niet gratis, maar doordat je veel games gratis krijgt is het een zeer aantrekkelijke service.

Nou is het mogelijk om op de PS4 en PS3 meerdere accounts te maken en zoals je wellicht al weet kun je op de PS3 dan gewoon met alle accounts online, omdat er geen extra kosten aan werden verbonden. Dit zal bij de PlayStation 4 dus anders gaan werken, omdat je een PS Plus abonnement nodig hebt om online te kunnen spelen.

Sony heeft daar een mooie oplossing voor bedacht, je hoeft namelijk niet voor elke gebruiker een PS Plus abonnement af te sluiten, zo wist Shuhei Yoshida te melden via een tweet. Wanneer je meerdere gebruikers op je PS4 hebt, zal één daarvan dus lid moeten zijn van PS Plus en wordt het mogelijk om met alle gebruikers online te kunnen spelen. Ideaal dus voor gezinssituaties, anders wordt het wel een heel duur geintje.