http://www.psx-sense.nl/images/file/img_51b74e4ce024d.jpg

Sony Computer Entertainment Benelux heeft in een persbericht gemeld dat de lidmaatschappen van PlayStation Plus zullen gaan veranderen. PlayStation Plus toegang zal cross-platform zijn en gebruikers met een bestaand PlayStation Plus lidmaatschap hebben toegang tot PS Plus op de PS4. Nieuwe leden die PS Plus nemen op de PS4 kunnen dit vervolgens ook gebruiken op de PS3 en PS Vita.

Als onderdeel van dit initiatief meldt SCE dat er nieuwe lidmaatschapsopties komen voor 90 dagen PS Plus, dit zal beschikbaar zijn voor €6,99. Hoeveel het jaarabonnement nu precies gaat kosten heeft men niet gemeld, ook zijn de voorwaarden voor deze 90 30 dagen PS Plus voor die prijs niet benoemd.

PlayStation Plus-leden kunnen tijdens de introductie van de PS4 geheel gratis DriveClub PS Plus Edition downloaden. Sony Computer Entertainment zal tevens nieuwe logo’s gaan hanteren voor het PlayStation Network en PlayStation Plus, deze kun je hieronder bekijken. PlayStation Network of Sony Entertainment Network zullen vanaf nu benoemd worden als simpel ‘PSN’, de ‘sm’ die je in het klein ziet staat voor ‘Service Mark’.

Update: Sony heeft het persbericht gerectificeerd en en in plaats van 90 dagen is het abonnement van €6,99 voor 30 dagen. Dit is een blijvende abonnementsvorm en je betaald dus dan elke maand €6,99 en dit wordt automatisch verlengt. Het is dus goedkoper wanneer je meteen een jaarbonnement neemt op PlayStation Plus, maar mocht je per maand willen betalen; dan bestaat die mogelijkheid.

Het nieuwe PSN-logo

http://www.psx-sense.nl/images/file/img_51b74c5bc4b29.jpg

Het nieuwe PlayStation Plus logo

http://www.psx-sense.nl/images/file/img_51b74c7a0b54a.jpg