Wie de carrière van regisseur Michael Bay een beetje gevolgd heeft, weet dat de man kampt met een gigantische fetisj voor alles wat met het Amerikaanse leger te maken heeft. In zowat al zijn films vliegen de brokstukken in het rond, terwijl de kijker schaamteloos uitgedaagd wordt om uit de explosieve chaos één of ander coherent geheel te vormen. Wie op zoek gaat naar een deftige verhaallijn kan het overigens ook schudden: meer bordkarton dan wat we in de Transformers films voorgeschoteld kregen wordt het zelden.

Goed, ik mag dan wel geen fan zijn, ik ben de eerste om toe te geven dat meneer Bay wéét hoe hij deftig popcornvermaak in mekaar moet knutselen. Af en toe eens genieten van een hersenloos actiespektakel moet zeker kunnen en op dat vlak is Michael Bay een expert. Al hadden wij hem nooit of te nimmer aan het roer van een Ghost Recon film gezet, een prent die toch vooral om perfect geplande eliteoperaties met de nieuwste snufjes moet gaan. En toch is dat precies wat er gebeurd is, aldus Jean-Julien Baronnet van Ubisoft.

Blaas jij zomaar alles op wat beweegt in Ghost Recon? Je kan altijd proberen en machteloos toekijken hoe je met kogels doorzeefde virtuele lichaam opgegeten wordt door een zwerm aasgieren zal voor sommige perverse zielen ook wel een zekere aantrekkingskracht hebben. In Ghost Recon ga je iets voorzichtiger te werk en ik hoop dan ook dat Michael Bay – die, zoals hierboven vermeld, overduidelijk gek is op elke vorm van militaire technologie – trouw blijft aan de ziel van de franchise. Ga niet de Far Cry-tour op, alstublieft.

Goed, voor dit bericht helemaal uit de hand loopt: Ghost Recon wordt dus geregisseerd door Michael “Boom-Boom” Bay en zal uitgegeven worden door Warner Brothers. Baronnet is zoals je hieronder kan lezen zeer enthousiast over deze samenwerking, al vertelde hij niet welke Ghost Recon game precies verkr… euh verfilmd zal worden. Predator? Advanced Warfighter? De originele Tom Clancy games? Of wordt het Bad Boys III? Oké, sorry – ik hou ermee op. Een releasedatum werd eveneens nog niet bekendgemaakt.

“Having one of Hollywood’s boldest feature film directors attached to bringing Ghost Recon to the big screen is a dream come true for us. And with Warner Bros. unmatched track record of successfully producing, marketing and distributing big movies from the industry’s top talents. We think this project has huge potential.”