Warhammer 40.000 is een gekend en vooral geliefd fantasy universum, dat ook al een tijdje een eigen gamefranchise heeft. Behaviour Interactive en Games Workshop hebben nu de eerste MMORPG in de reeks aangekondigd, een game die de titel Warhammer 40.000: Eternal Crusade zal dragen. Het spel zal in 2015 verschijnen op PC, Xbox One en uiteraard ook de PlayStation 4.

Als speler kies je één van de beschikbare rassen, waarna je onmiddellijk het slagveld opgestuurd wordt. Op deze manier belandt je in een doorlopende oorlog waarin het lot van onze planeet beslist zal worden. Je zal tevens voertuigen kunnen besturen en met vrienden een battle squad vormen behoort eveneens tot de mogelijkheden. Hieronder kan je alle features even rustig doornemen – ik heb ze voor het gemak even vertaald.

– Ervaar de wereld vanuit een derdepersoonsperpectief, waarin je over de schouder van je personage meekijkt. De actie draait om precies knallen en brutale meleegevechten met indrukwekkende finishing moves.

– Neem deel aan een doorlopende oorlog om de planeet. Het lot van de wereld ligt volkomen in de handen van de spelers.

– Kies een krijger uit één van de vier unieke facties: Space Marines, Chaos Space Marines, Orks en Eldar.

– Verlies jezelf op massieve slagvelden, waar duizenden spelers elkaar tegelijkertijd het vuur aan de schenen leggen.

– Kruip achter het stuur van Space Marine Rhino’s, Predators, Ork strijdwagens en andere iconische voertuigen uit het 41ste millennium van Warhammer 40.000

– Hack jezelf een weg door uitdagende “procedural content” samen met je wapenbroeders. Je zal nooit tweemaal hetzelfde ervaren.

– Customize je builds in een diepgaand progressiesysteem dat eveneens gebruikmaakt van de Warhammer licentie.

– Vorm een Battle Squad met vrienden en bereid je voor op de strijd om de planeet in je eigen, aanpasbare gedeelte van het heelal.