Waar de Xbox One kort voor de persconferentie van Sony afgelopen maandagnacht nog aan de leiding stond wat het aantal pre-orders betreft in enkele retailers uit het Verenigd Koninkrijk  (waaronder Amazon), speelt zich nu een heel ander verhaal af. Sony’s vertoning wordt zowat overal als een gigantisch succes onthaald en dat heeft toch wel wat gevolgen.

Zo meldt Blockbuster een verhoogde interesse voor Sony’s nieuwste console en staat de PlayStation 4 momenteel boven de Xbox One in aantal pre-orders op Amazon UK. Die laatste retailer laat ook weten dat de PlayStation 4 momenteel aan de top van haar verkooplijst staat, onmiddelijk gevolgd door The Last of Us, met een eervolle derde plaats voor de nieuwe Xbox.

Vanuit Noord-Amerika worden soortgelijke verhalen de wereld ingestuurd. Uiteraard zeggen die cijfers in dit stadium nog niet zoveel, maar het geeft toch een eerste indruk. Wat denken jullie? Haalde Sony op E3 een spectaculaire homerun? Mag Microsoft al gaan beginnen inpakken? Of is dit slechts het startschot in een immer escalerende, beenharde consoleoorlog?