http://www.psx-sense.nl/images/file/img_51b9b387843b6.jpg

Het feit dat online multiplayer nu geld gaat kosten op de PS4 betekent dat je niet meer zomaar online kan als je geen PlayStation Plus hebt. Maar wat nu als je een free-to-play titel hebt gedownload? Het principe van free-to-play verdwijnt immers wanneer je moet betalen om de game te spelen. Daar heeft Sony iets op bedacht, zo meldt Yoshida tegenover Polygon.

Het is namelijk aan uitgevers om de beslissing te nemen of ze hun free-to-play titel via PlayStation Plus willen distribueren, ja of te nee. Dit betekent dus dat wanneer een free-to-play ook PlayStation Plus vereist, dit een beslissing is geweest van de uitgever en niet Sony. Ook zijn meteen de eerste free-to-play titels aangekondigd die geen PlayStation Plus vereisen. Dit zijn DC Universe Online, PlanetSide 2 en Blacklight: Retribution and Warframe. Die zullen gratis online speelbaar blijven, ook zonder PlayStation Plus.

“As far as free-to-play games are concerned, it’s a publisher’s decision whether they put it inside or outside of the PlayStation Plus requirements,” he said.