Final Fantasy XV zal meerdere directe vervolgen kennen

Net zoals de Final Fantasy XIII saga, waarvan het derde deel genaamd Lightning Returns op 14 februari 2014 zal uitkomen, krijgt ook Final Fantasy XV (voorheen bekend als FF versus XIII) meerdere directe vervolgen. Dit vertelde de game’s director Tetsuya Nomura in een interview met Famitsu.

Hij erkende dat er in de trailer de volgende zin stond (hierboven te zien vanaf 3:40): ‘A World of the Versus Epic’, wat suggereerde dat de game een deel zou zijn van een groots verhaal dat overigens zal plaatsvinden in de dezelfde wereld als FF XIII.

‘In the trailer, there was a line that read ‘A World of the Versus Epic,’ which suggests that it will be part of an epic. While Final Fantasy XV will have one climax, as a story, we plan to continue it further.’

De interviewer stelde de uitdagende vraag of fans weer acht jaar moeten wachten voordat ze er mee aan de slag kunnen, maar Nomura ontkrachtte die uitspraak snel en zei dat dat niet het geval zal zijn. Zijn reactie suggereerde een wat onverwachte aanpak. Het zou namelijk zo kunnen zijn dat de toekomstige delen episodisch worden uitgegeven om de wachttijden tussen de delen zo kort mogelijk te houden.

“As for as how it will be released, we’ll announce that later on; however, having you wait a long while for a next title isn’t something we would desire…”

Final Fantasy XV zal ergens in de toekomst uitkomen op de PlayStation 4 en Xbox One. Er is nog geen woord gerept over een exacte releasedatum. Zodra we hier iets van vernemen, lees je het hier.

Boxshot Final Fantasy XV

Final Fantasy XV

Releasedatum:
29-11-2016
Genre:
Role Playing Game
Uitgever:
Square Enix
Ontwikkelaar:
 1.    595 XP
  The_ghostmen's avatar

  laat dan maar zitten zal niet de eerste keer zijn dat ze ff verkl**en.
  kan me in de tijd van de ps1 nog wel herrinneren dat we van elke ff 1 deel hadden maar nu moeten ze het gewoon uitpoepen in meerdere delen bedankt microsoft

 2. Anoniem -   
  24.132.76.xxx's avatar

  FF7 was mijn eerste deel die ik speelde.. Daarna is het ook alleen maar achteruit gegaan. Ik zit er al zelf niet meer op te wachten.

  Alleen als ze FF7 in een hele mooi remake gooien met next gen graphics… Dat zou zo uber vet zijn… Maar dat zal altijd wel een droom blijven

 3.    205 XP
  askanan's avatar

  dank u voor deze info Famitsu, nu weet ik dat ik dees gen ook final fantasy ga vermijden.

 4.    530 XP
  Wintermute's avatar

  Zorg eerst maar dat een deel goed is en verkoopt, eer je een serie wil gaan doen.
  Een fatsoenlijke FF zou wel weer fijn zijn.

 5.    7384 XP
  Flaming_Kaiser's avatar

  Iedereen zeurt maar niemand heeft wat gespeeld hoe kan je op deze informatie een game zo afbranden? Misschien is er wel genoeg verhaal voor meerdere delen?

 6. Anoniem -   
  Naam…'s avatar

  Ik dacht dat deze ff Sony exclusieve zou zijn…. Baal hier wel van kingdom hearts is ook al multi-platform gegaan doet goed pijn, k#t Microsoft!

 7.    1384 XP
  Bappie-NL's avatar

  @Flaming_Kaiser:

  Ja geweldig he, ze hebben allemaal de klok horen luiden maar niemand die weet waar de klepel hangt. 😉

  Er valt nog niets te oordelen, veel te weinig is nog van de game bekend. Het feit dat er weer een serie van willen maken, hadden ze in mijn optiek wel beter voor zich kunnen houden. Eerst maar eens zien of de game aanslaat…

  Na FF XIII en FF XIII-2 vraag ik me af hoeveel mensen nog voor FF XIII Lightning Returns gaan…

 8.    7384 XP
  Flaming_Kaiser's avatar

  @Bappie-NL: TZoch vond ik het er erg cool uitzien. En Lightning is gewoon een vrouwelijke cloud 😉

 9.    1541 XP
  Redrum83's avatar

  Opvolgende verhaallijn niks mis mee. Alleen denk ik dan dat ik kleinkinderen heb als deeltje 3 ervan uitkomt….