We leven in een tijd van crisis, dus willen we graag spullen zo goedkoop mogelijk binnenhalen. Als je een beetje verstand hebt van waardes, dan is het afstruinen van veilingen een leuke bezigheid om voor een prikkie een leuk object binnen te slepen.

Het ziet er naar uit dat Sony dit fenomeen ook wil gaan toepassen op de PlayStation 4, door een soort veilinghuis feature te gaan introduceren. Hierdoor zal het mogelijk zijn om voor gebruikers van de PS4 hun items te veilen aan andere gebruikers. Hoe dit precies toegepast gaat worden is nog niet helemaal duidelijk, maar zo kunnen we natuurlijk zelf een kleine inbreng geven natuurlijk.

Het zou misschien wel mogelijk worden om een digitale game die je niet meer speelt online te veilen, zodat je er een ander blij mee kan maken. Wellicht dat hierna de game voor jouw wordt geblokkeerd, zodat het voor jouw ook mogelijk zal zijn om digitale exemplaren te ‘ruilen’ of van de hand te doen.

Op de Wii U is er al een soortgelijk iets, genaamd Club Nintendo. Hoe actiever een persoon is op het Nintendo Network, hoe vaker deze speler wordt beloond met speciale munten. Deze munten kunnen uiteindelijk worden ingeruild voor spullen die variëren van screensavers tot aan t-shirts.

Het ziet er naar uit dat Sony dit ook toe gaat passen, maar dan een stapje verder. De manier waarop het veilen zal gaan werken is inderdaad nog even gissen, maar we zullen zeer spoedig meer gaan horen.