http://www.psx-sense.nl/images/file/img_51ba51a058ec2.jpg

Goed nieuws voor de eigenaren van een PS Vita en een toekomstige PS4, Remote-play zal namelijk straks écht op elke game werken. Eerder was het zo dat Sony vertelde dat de ontwikkelaars het in moeten bouwen, maar daar zijn ze nu op teruggekomen. Zo vertelt Shuhei Yoshida, president worldwide studios bij Sony Computer Entertainment, dat de functie gewoon in het besturingssysteem van de PS4 komt te zitten. Op die manier ben je niet meer afhankelijk van het feit of de ontwikkelaar het nu ingebouwd heeft in hun game ja of nee.

Uiteraard zullen games die ondersteuning vragen voor de PlayStation Move het niet doen op Remote-play, maar over het algemeen zul je geen hinder meer ondervinden van games die het niet ondersteunen. Het enige wat Sony vraagt van ontwikkelaars is om te zorgen dat wanneer de game gespeeld wordt op de PS Vita, de controls gewoon naar behoren werken.

Het probleem op de PS3 was vooral dat Remote-play optioneel was, iets wat niet langer meer zo is bij de PS4. Op de PS3 moesten ontwikkelaars namelijk CPU-kracht en geheugen opofferen voor zulke functies, iets wat ze niet snel doen.

“The single biggest issue, why there are not many PlayStation 3 games that support Remote Play, was that it was optional – the system didn’t do much. The game has to set aside some memory or CPU to be able to do that, and usually, memory is the most precious resource that teams fight amongst each other for,” he said.

“So when it comes down to the priorities, these are features that are very easy to drop.”