Het is vandaag 14 juni en dat betekend dat de E3 ten einde is en dat wereldwijd The Last of Us te verkrijgen is. Vorige week hebben jullie bij ons de review al kunnen lezen die Lennard heeft geschreven en de game werd beloond met een prachtige 9,5.

Nu de game echter wereldwijd te verkrijgen is en steeds meer mensen in aanraking komen met de game, is er een glitch gevonden waar de gamer minder over te spreken is. Deze glitch houd namelijk in dat de auto-save optie niet altijd evengoed werkt, waardoor het aan te raden is om je eigen gameplay bij te houden en op het juiste minuut te stoppen en dat doe je zo:

We raden je aan om tijdens het spelen om de paar minuten op start te drukken en te kijken naar de tekst “Less than X minutes”. Wanneer dit er staat, is er helemaal niks aan de hand en werkt je auto-save nog prima. Mocht er naar verloop van tijd ineens “Autosaving, please wait” staan? Dan raden we je aan terug te keren naar het menu en je save-game opnieuw te openen, want gefeliciteerd je auto-save is vastgelopen!

Ontwikkelaar Naughty Dog heeft zelf nog niks laten horen rondom deze glitch, maar wellicht zal er spoedig een patch komen die dit probleem zal verhelpen. Tot die tijd, keep your eyes open!