Volgens Ubisoft’s CEO Yves Guilllemot heeft het bedrijf nog drie verschillende Assassin’s Creed games in de maak.

In een interview met Kotaku onthulde Guillemot dat het bedrijf vooruit planned zodat het de serie niet uitput (lees: uitmelkt). Het moet natuurlijk wel allemaal origineel blijven.

‘We are making sure the teams who are creating the different iterations have enough time—two years, three years, so that they can take risk and they can change the concept enough so that it can be appealing and fresh.’

Ook al ging hij niet heel diep in op wat hij precies bedoelde is het een tamelijk veilige aanname om te zeggen dat één van de drie games de AC van dit jaar is; Assassin’s Creed IV: Black Flag. Hoogstwaarschijnlijk is één van de andere twee spellen de volgende Assassin’s Creed op de consoles. De ontwikkelstudio’s beginnen natuurlijk jaren van te voren aan hun games en dus is het ook niet zo raar om er vanuit te gaan dat ze ook al weer bezig zijn met het volgende deel.

De laatst overgebleven game kan een spin off zijn voor mobiele of handheld apparaten zijn of misschien gewoon de Assassin’s Creed van 2015, aangezien de franchise nu geannualiseerd is.

Wat denk jij dat de drie games in ontwikkeling zijn, en voor welk platform? Denk je dat ze weer zullen opleven aan Ubisoft’s hoge standaard? Laat het ons weten in de reacties.