http://www.psx-sense.nl/images/file/img_51bc743ec50c9.jpg

De website Exophase wist op het juiste moment bij een PS4 devkit in de beurt te zijn toen deze crashte, op het scherm was toen het één en ander aan informatie te zien. Het error-scherm, hierboven afgebeeld, laat zien hoeveel vrije ruimte de harde schijf van de PS4 straks beschikbaar is voor de gebruiker. Er staat dat er op de PS4 ruim 385GB aan data stond van de 423GB. Dit betekent dat de PS4 voor de gebruiker mogelijk 423GB vrije ruimte heeft, stuk minder dan 500GB. Bij de WiiU was het destijds nog erger, de 8GB-versie had namelijk maar 3GB voor de gebruiker over.

Aangezien een HDD van 500GB sowieso nooit de volledige 500GB in de praktijk kan zijn, zou de schijf ongeveer 465GB ‘echte opslag’ beschikbaar hebben. Dit zou dan betekenen dat de PS4 zelf ruim 42GB gebruikt voor systeem gereserveerde data wat niet toegankelijk is voor de gebruiker. Dit is natuurlijk nog maar een devkit en kan er nog van alles veranderen, maar 423GB is een goede schatting van wat je straks aan data kunt gebruiken.

Een ander opvallend icoon op het scherm is een soort TV, of Streaming-icoon zoals Exophase beweert, wat dit precies betekent weten we nog niet. Het lijkt erop dat de PS4 ergens data vandaan haalt, er staat in ieder geval een ‘Player vs Player’ in het icoon. Ook zie je een beetje wat van de UI hoe die eruit ziet op de devkit van nu, dit is volgens de informatie box firmware 0.930.068.