De Xbox One kost meer dan de PlayStation 4; dat is een feit, zwart op wit en niet meer te ontkennen. Bijgevolg zijn de rollen plots omgedraaid. Toen de PlayStation 3 jaren geleden aangekondigd werd tegen een erg hoge prijs, kunnen we ons voorstellen dat in het kamp van Microsoft menig vuist gebald werd in een gebaar van overwinning. Dat is toch alleszins wat er bij Sony gebeurde toen Microsoft op de voorbije E3 de prijs van de Xbox One bekendmaakte.

In een interview met The Verge had Scott Rohde, de baas van Sony Worldwide Studios Software Product Development, er geen problemen mee om toe te geven dat hij na de aankondiging van de prijs van de Xbox One al juichend door de gangen liep. Goedkoper zijn dan de directe concurrent is sowieso een pluspunt. Rohde geeft ook aan dat hij erg trots is op de kwaliteit die de PlayStation 4 weet te bieden tegen een relatief bescheiden prijs van 399 euro.

“The developers said what they wanted, eight gigs of the fastest ram available, all these things that developers wanted, still managed to do that in a machine that was super slick looking and still did it for $399 and that’s why it’s a moment we’re very proud of. That was accentuated when our competitors announced that theirs was $499.”

“As soon as it was announced there was running up and down the aisles, “woohoo!”. That’s going to make our announcement that much better.”