Sony’s standpunt voor DRM op de PS4 zal vele uitgevers doen volgen

http://www.psx-sense.nl/images/file/img_51bef5a9f39e3.jpg

Sony kondigde tijdens de E3 met trots aan dat de PS4 geen enkele vorm van DRM zal gaan gebruiken. Het model dat de PS4 gaat hanteren zal hetzelfde zijn als op de PS3. Het is dus volledig aan de uitgevers wat voor DRM ze gaan toepassen – of helemaal geen.

Volgens Sony executive Scott Rohde zullen veel uitgevers Sony gaan volgen. Het gejuich in de zaal op het moment dat men aankondigde geen DRM te hanteren en het feit dat je games kunt blijven delen met vrienden, dat was erg veel waard. Je zou als uitgever dan toch gek zijn om zoiets nog in het harnas te jagen in plaats van te omarmen en te accepteren.

Sony zelf zal ook de beruchte ‘Online Pass’ gaan begraven met de PS4. EA had eerder al aangegeven hetzelfde te gaan doen. Scott zegt ook dat hij verbaasd zal zijn als een uitgever nu nog DRM-regels durft toe te passen op de PS4.

“All those publishers were sitting in [our] press conference last night,” he said. “When Jack [Tretton], punch after punch after punch, and the house almost came down with all the cheers, they heard that. They heard it loud and clear and they saw the reaction to what our friends in green talked about. I think it’s pretty clear that we’ve set a nice precedent.”

“Quite frankly it would be pretty surprising to me to see a third party come up with some way to set a new set of DRM rules that were able to act on top of that.”

 1. Anoniem -   
  Naam…'s avatar

  Elke uitgever die DRM toepast graaft zijn eigen graf

 2.    1865 XP
  elazzja's avatar

  EA en Activision hebben ook toegegeven gelijk na het gejuich dat Sony kreeg. Zo zijn er ook die dit nooit toegepast hebben zoals CD Projekt Red. En ik denk dat Ubisoft ook niet zou durven om een online-pass toe te voegen.

 3.    330 XP
  monoliet's avatar

  ja is grootste reden voor mij om geen diablo 3 of sim city te koppen op pc of elke game die dit durft zelf te ondersteunen .

 4.    1439 XP
  VinnieWalker's avatar

  @Naam…:
  Klopt helemaal, dit is een enorm duidelijk signaal van de game-community aan de uitgevers.

 5.    3087 XP
  Patr!ck's avatar

  @Naam…: dan snijden ze in hun eigen vingers.

 6.    506 XP
  Straatveger's avatar

  It`s a Sony !!

 7.    4027 XP
  tyger1's avatar

  Goed gezien van SONY Playstation nu ze de overlopers van toen ( 360 ) terug hebben 😉

 8.    979 XP
  Mikeyboy's avatar

  Geen DRM. Daar winnen ze zoveel mensen mee.

  Wat te denken van mensen met een lage inkomen, die kopen nu een PS3, en kopen heel veel 2de hands games. (en gelijk hebben ze)

  Top dit.

 9.    7514 XP
  Flaming_Kaiser's avatar

  Hopelijk dat mensen nu netjes hun games blijven kopen. Anders komt er wel wat anders voor. 😉

 10.    406 XP
  1shot1kill's avatar

  @Naam…: dus dat 😉

 11.    1919 XP
  ddvos's avatar

  bij de last of us zit ook zo’n pas had ik eigenlijk niet verwacht van Naughty dog.