http://www.psx-sense.nl/images/file/img_51bf068c7f6bd.jpg

Met de transitie van de huidige generatie naar de nieuwe generatie consols komen er ook een aantal ‘problemen’ met zich mee. Veel mensen willen, logischerwijs, graag volledig overstappen naar de PS4 als deze uitkomt. Veel uitgevers besluiten dan ook een next-gen versie van hun game in de winkels te leggen ten tijde van de PS4 release.

Ook Battlefield 4 zal uitkomen op next-gen consoles zodra deze verkrijgbaar zijn, maar de PS3-versie ligt mogelijk al eerder in de winkels. Veel gamers die dan niet kunnen wachten zullen wellicht al beginnen met BF4 en zodoende werd DICE dan ook gevraagd of het dan mogelijk is om je online voortgang over te nemen naar de next-gen versie. Het antwoord was dat dit nog onduidelijk is op het moment, maar dat ze het aan het bespreken zijn over hoe ze dit mogelijk gaan doen.

“…just started having this discussion, so this is not settled yet. But we have heard that – I don’t know if this came from inside or outside of DICE – but that is being discussed.”

Battlefield 4 ligt op 29 oktober in de winkels voor PS3, Xbox 360 en PC. Later zal de game ook voor PS4 en Xbox One uitkomen.