Het is alweer een week geleden dat wij als consumenten eindelijk een eerste glimp kregen van het design van de PlayStation 4. De meeste reacties waren positief, maar er zijn ook genoeg mensen die het design werkelijk afschuwelijk vinden.

Sony’s John Koller heeft vandaag een eerste echte toelichting gegeven rondom het design van de PS4. Het is namelijk de bedoeling dat de PS4 onderdeel moet gaan uitmaken van jouw woonkamer en niet als vreemde eend in de bijt naast je televisie staan. De PS4 moet er niet voor zorgen dat jij je schaamt dat je er één hebt staan en dat je vertrouwd een date mee naar huis kan slepen zonder rare opmerkingen te ontvangen.

“We wanted the design to be something sleek, something people feel proud about including.”

Uit onderzoek van Sony is nou eenmaal gebleken dat zwart de perfecte kleur was voor een console, wat ons gelijk brengt bij het punt dat er momenteel nog geen andere console kleuren op het programma staan. Volgens Koller zal de blauwe LED-streep op de console hét nieuwe gezicht worden van de PS4 en dat de bezitter trots mag zijn op het apparaat.

“The research we’ve done show most people appreciate that. For those who appreciate colors, we do offer them for other platforms. Nothing to announce here or plans for PS4.”