Mocht er nog iets in ontwikkeling geweest zijn bij IO Interactive dat nog niet was aangekondigd, laat de hoop dan maar varen. Ook een nieuwe Kane & Lynch hoeven we dus niet meer te verwachten – de focus ligt vanaf heden alleen op de Hitman franchise.

De reden dat IO Interactive – gezamenlijk met Square Enix – deze keuze maakt, is louter en alleen om de veranderingen in de markt, welke met de dag competitiever wordt. Tevens laten ze via een officiële statement weten dat ze bezig zijn met de pre-production van een nieuwe Hitman game. Deze komt dus hoogstwaarschijnlijk exclusief naar de next-gen consoles.

“The studio will focus resolutely on the future vision for the Hitman franchise and is in pre-production on a new AAA Hitman project. However we have taken the difficult decision to cancel other studio projects and initiatives at IO and reduce the workforce in this studio, which will impact almost half of the employees currently at IO, as we make internal adjustments to face the challenges of today’s market.”

Hoewel het natuurlijk voor de Hitman franchise goed nieuws is dat de studio zich volledig op één doel richt, is het altijd jammer om te zien hoe andere franchises op ijs gezet worden. Daarnaast worden ook veel goede ontwikkelaars op straat gezet, maar met genoeg talent komen zij hopelijk snel ergens anders aan de bak.