Het is nog onbeslist of Witcher 3: Wild Hunt gratis DLC krijgt op de PS4

We waren aangenaam verrast toen bekend werd dat de The Witcher franchise van de alom gerenommeerde studio CD Projekt zijn weg vond naar de PS4. Eén van de redenen dat de studio zo ontzettend geliefd is, met name onder PC gamers, is dat ze een gratis DLC-beleid hanteren. Ze weigeren geld aan te nemen voor iets waarvan zij vinden dat het gratis zou moeten zijn.

Zo’n soort beleid zie je niet vaak bij bedrijven, die uiteindelijk toch hun brood willen verdienen en als het even kan er ook nog meteen een flink slaatje (of hele ceasarsalade) uit hopen te slaan. Maar, misschien gaan ze het voor het eerst anders aanpakken op de Xbox One en de PlayStation 4, als ze niet anders kunnen. Een officiële verklaring was gegeven aan Rock Paper Shotgun aangaande de toekomstige DLC. Zo wil het bedrijf de boel absoluut gratis houden, maar het kan zo maar zijn dat dit enkel voor PC is.

‘It’s too early to talk specifics, but definitely all the DLCs and updates will be free. (PC)’

Dit gezegd hebbende, begrijpt CDP maar al te goed dat het misschien niet anders kan dan gamers toch wat te vragen voor DLC. Denk aan het beleid dat Microsoft hanteert, wat inhoudt dat je $10.000 moet betalen per update die je wilt doen. Toch gaan ze alles geven wat in hun vermogen ligt om de DLC gratis te houden op íeder platform.

‘There are different business models on consoles. From our standpoint, we’ll definitely do everything we can to deliver the same experience across all platforms.’

Er is dus een grote kans dat de DLC en de updates van Witcher 3: Wild Hunt gewoon gratis zullen zijn. Of het ze lukt is een tweede, natuurlijk en geheel afhankelijk van Sony en Microsoft.

Boxshot The Witcher 3: Wild Hunt

The Witcher 3: Wild Hunt

Releasedatum:
19-05-2015
Genre:
Role Playing Game
Uitgever:
Namco Bandai
Ontwikkelaar:
 1. Anoniem -   
  Naam…'s avatar

  Gewoon gratis op ps4 en betalen op xbone. Ik denk dat ze dan hun standpunt duidelijk maken

 2. Anoniem -   
  86.86.57..xxx's avatar

  @Naam…:
  Dat zou inderdaad een goed standpunt zijn…
  Fuck MS met hun spybox1

 3.    1518 XP
  Redrum83's avatar

  @Naam…:

  kerel wou precies het zelfde zeggen.

  Waarom wij als Übermensch (ps4 gamers/bezitters) moeten boeten voor een belijdt van Microsoft.

  Moet ook serieus eerlijk zijn, als een game als witcher gratis dlc gaat aanbieden op de ps4. DIt voor mij de eerste keer zou zijn dat ik gratis DLC zou krijgen en ik in feiten ontmaagd ben door een stel polen :(. Worth it ;).

  Hoop dat de rest van de ontwikkelaars dan volgen en er weer eens wat meer hart plaats van geld tussen ontwikkelaars en gamers zit.

 4.    210 XP
  R-frodo's avatar

  Top! Laat de rest maar volgen

 5.    2055 XP
  da_teamkilla's avatar

  Is hetzelfde met CoD 4 en WaW, de DLC is gratis op PC maar betaald op consoles. Ben bang dat het met Witcher 3 hetzelfde wordt, maar het zou inderdaad mooi zijn als het op de ps4 gratis wordt (hoewel ik geneigd ben naar de PC versie aangezien daar m’n saves van deel 1 en 2 op staan).