Call of Duty: Ghosts zal dit najaar gaan verschijnen voor de huidige generatie consoles, maar zal daarnaast ook zijn weg vinden naar de volgende generatie. De release van de current-gen versie staat op 5 november, maar wat de release van de next-gen versie is, dat is nog wat onduidelijk. Dat die versies later uit gaan komen staat in ieder geval vast.

De reden hiervoor is dat de ontwikkeling van de next-gen versie wat belemmerd werd door de terughoudendheid met betrekking tot de definitieve specificaties van de consolebouwers, zo vertelde Mark Rubin aan OPM. Voornamelijk het team dat op de AI zit loopt wat achter en doordat ze de definitieve hardware nog niet hebben zijn ze wat terughoudend als het om ambitie gaat.

Zodra ze de definitieve hardware hebben kunnen ze hun ambities gaan nastreven en de mogelijkheden verder uitbreiden of dat grote verschillen op zal leveren met de current-gen versie is nog even afwachten. De release van de current-gen versie evenals next-gen consoles komt steeds dichterbij wat de ruimte om de techniek voor de next-gen versies verder uit te breiden korter maakt.