PlayStation 3 gered door de Wii?

Zo langzamerhand wordt de PlayStation 3 steeds populairder onder de gamers. Dit bewijst zich vooral steeds in de verkopen en de games die uitkomen. Je zou ook kunnen zeggen door de vele (aankomende) services en de Blu-ray speler in de gameconsole, maar een analist zegt dat de PlayStation 3 gered is door de komst van de Nintendo Wii.

Door de komst van de Wii is de marktpositie van de Xbox 360 niet groter geworden. Hierdoor heeft de PlayStation 3, welke later uitkwam dan de gameconsole van Microsoft, zijn kans kunnen pakken. Dit vertelde het bureau DFC Intelligence tegenover Joystick.

“The main danger Sony faced was that the Xbox 360 would become embedded as the system of choice. Instead consumers flocked to the Nintendo Wii. The Xbox 360 had solid sales, but they have not been enough to give Microsoft anywhere near a breakout market position.”

17 reacties

 1. Anoniem -   
  62.194.144.121 (Niet geregistreerd)'s avatar

  zit een kern van waarheid in, anders had Microsoft de monopoly positie en daardoor zouden ze een grotere instal base krijgen..

 2.    33 XP
  BrenCis's avatar

  jah pcies. zit wel wat in yeah. Zonder de Wii zou het misschien toch anders zijn gelopen.

 3. Anoniem -   
  87.208.116.48 (Niet geregistreerd)'s avatar

  maar de wii kwam tog ook pas een jaar later uit of heb ik het nou verkeerd

 4. Anoniem -   
  82.93.138.25 (Niet geregistreerd)'s avatar

  allemaal onzin. Als de Wie er niet was zouden er meer mensen hebben gekozen voor, of een xdoos 720, of een praystation 3. De uitkomsten zijn niet te voorspellen. Misschien zou je je geld in je zak gehouden hebben voor de ps3, of kiezen voor een inferieure xdoos, maar dan heb je eerder een console.

 5.    67 XP
  benn-gens's avatar

  ja klopt anders was de xbox de populairste gameconsole

 6.    33 XP
  BrenCis's avatar

  njaa, het heeft toch wel wat geremd. denk ik hoor. een Extra console met ander doelgroep. Niet dat ik een Wii heb of er van houd. Maar er zijn vast wel mensen die een Wii leuker vinden als een 360. En dat er daardoor toch een lichte remming in de verkopen van de 360 ontstaat. Het is maar hoe je het bekijkt.

 7. Anoniem -   
  82.93.138.25 (Niet geregistreerd)'s avatar

  @ BrenCis

  Niemand vind een wii cooler, leuker of beter dan de ps3 en xbox360. Ze hebben m alleen gekocht voor die zwaai controller en m na een half uur nooit meer gebruikt. Zie het aantal software aankopen voor bewijs.

  Maarja, dan heb je m toch gekocht en dat is weer +1 voor Ninty.

 8.    121 XP
  Afrotastic's avatar

  De wii is voor PS3 een veel moeilijkere concurrent.

 9.    3759 XP
  jimke1's avatar

  nonsens die xbrol gaat nooit winnen van de ps3 🙂

 10.    673 XP
  MightyMostert's avatar

  De Wii trekt casual/beginnende gamers aan.
  De Xbox360 en Ps3 trekt de hardcore gamers aan.

  Dit zijn 2 verschillende doelgroepen.

  Ik denk dat de tijd gewoon rijp is dat er 2 hardcore consoles bestaansrecht hebben. Beide een marktaandeel met de daarbij komende felle concurrentie, wat alleen maar ten goede komt aan de consument in prijs en kwaliteid.

  De 1 is populairder in het verre oosten waar de ander het weer wint in het westen. Wat de toekomst brengt? We zullen zien. Er komen wereldwijd steeds meer gamers bij. Gamen in het algemeen wordt met de dag populairder!

 11. Anoniem -   
  77.162.209.33 (Niet geregistreerd)'s avatar

  Ik denk het ook wel, 3 van mijn maten die een WII hebben, hebben er inmiddels een ps3 voor in de plaats staan…

 12.    488 XP
  tigertijger's avatar

  nou moooi toch
  😀

 13.    4204 XP
  afca-yuri's avatar

  Nou denk wat dat hier een kern van waarheid in zit.
  Het klink iig wel logisch

 14.    201 XP
  nyela's avatar

  Wat een onzin een echte gamer weet wat ie aan een ps3 heeft en wat ie kan wii is een kinderbox en xbox is troep deze 2 zijn juist een belemmering voor ps3 doordat ze op dvd draaien anders hadden alle spellen er beter uit gezien. ps3 rules en al die xbox eigenaren hebben een waardeloze zandloper die al bijna leeg gelopen is……..

 15.    2623 XP
  nis-gens's avatar

  denk het niet de doelgroep is niet echt op elkaar afgestemt ja 😛

 16.    524 XP
  Glennps3's avatar

  ik denk niet dat dit er veel mee te maken heeft als de xbox er niet was was de wii nog de populairste console en als de ps3 op hetzelfde moment was uitgekomen hadden denk ik nog meer mensen hem gekocht. maar omdat hij er nog niet was hadden de mensen die echt wouden gamen een xbox gekocht een voor de spelen een wii dus ik denk dat het in het nadeel v/d ps3 heeft gewerkt.

 17.    442 XP
  rwss's avatar

  Gered door: wie?