Met de PlayStation 4 die dit najaar verschijnt en de PlayStation 3 die momenteel bedolven wordt onder top titels zou je haast de PlayStation 2 vergeten, maar weet dat deze console nog steeds in leven is. De productie mag dan gestopt zijn en het aantal games dat hier van Triple-A kaliber voor verschijnt is nihil, maar dat neemt niet weg dat het nog steeds een veelgebruikte console is.

Toch komt er ooit een definitief einde aan een levenscyclus van een console en dat zal met de PlayStation 2 niet lang meer gaan duren. De allerlaatste PlayStation 2 game zal namelijk eind dit jaar gaan verschijnen. Deze allerlaatste game is FIFA 14 voor de Westerse markt en dan is het gedaan. Tenzij EA besluit om volgend jaar FIFA 15 nog voor de console uit te brengen, maar die kans is zeer minimaal.

In Japan is de laatste PlayStation 2 game inmiddels verschenen en dat was Seekers of Adoulin, een uitbreiding voo Final Fantasy XI. Al met al, de PlayStation 2 heeft hiermee een levenscyclus van 13 jaar gehad en dat valt uitzonderlijk te noemen, niet?