Warner Bros. zeer tevreden met de prijs van de PlayStation 4


Sony maakte vorige week tijdens haar E3 persconferentie de prijs van de PlayStation 4 bekend, die op €399 staat. Een erg nette prijs als je het ons vraagt die gelukkig aanzienlijk lager uitvalt dan de beruchte €600 prijsstelling die de PlayStation 3 kende. Een ander voordeel is dat de console lager geprijsd is dan de Xbox One die momenteel door vele restricties alle schijn tegen heeft.

Dat betekent in theorie dat de PlayStation 4 de beste kaarten heeft om de volgende generatie te winnen, maar laten we niet vooruit lopen. Het is en blijft een kwestie van afwachten, want de next-gen consoles zijn nog niet uit. Bij deze consoles is een goede ondersteuning van derden van groot belang en als deze partijen aangeven zeer tevreden te zijn met de prijsstelling, dan gaat dat de goede kant op.

Warner Bros. is één van deze partijen en bij monde van Executive Martin Tremblay werd aangegeven dat de prijs ‘spot-on’ is en dat het de consolewisseling gemakkelijker en energievoller zou maken. Hierbij gaf hij ook aan dat consumenten uiteindelijk de doorslaggevende factor zijn, maar dat hij vanuit persoonlijk perspectief erg op de prijs van de PlayStation 4 is gesteld.

“This is spot-on what I think the price point needs to be, and it will energize and make the transition easier. That being said, we’ll see how consumers are going to go for it. We’re building for both platforms. We like both. The specs are amazing on both sides. But I really do like Sony’s price point; this is something that can give us a chance to succeed quicker.”

 1.    184 XP
  jiggy's avatar

  Waar moet je melden als je iets hoort voor nieuws en netflix komt naar nl dit jaar nog wist niet of jullie dat al wisten maar hoorden het net op het nieuws

 2. Anoniem -   
  leo's avatar

  netflix eindelijk naar de nederlandse ps3?? | http://tweakers.net/nieuws/89782/netflix-kondigt-komst-naar-nederland-aan.html?nb=2013-06-19&u=0800

 3. Anoniem -   
  217.121.18.xxx's avatar

  Ik vind een goede en goed ondersteunde console belangrijker. Dus niet zoals bij de Wiiu.

 4.    1604 XP
  BloodlyKill's avatar

  Maak je nou geen zorgen om de prijs van de console, maar om de prijs van je game.

  €30,- is een mooi prijs voor een copy.

 5.    3087 XP
  Patr!ck's avatar

  @BloodlyKill: muahw, zou gewoon tussen de 50 en 70 euro liggen. @jiggy: gewoon als je psx opent staat boven de recente artikel ‘Nieuws insturen’ maar dat hoef je nooit te doen als het bijv op het nieuws enzo is geweest. Het gaat meer om het nieuws die zijn aandacht niet krijgt

 6.    1604 XP
  BloodlyKill's avatar

  @Patr!ck: Vind ik veels te prijzig!

  Sp duren tegenwoordig 8 uurtjes? Dat maakt +/- 5 filmen, een film huren kost +/- €5,00.
  €5,00×8(uren)=€40,00 voor 8 uur aan entertainment. Een game hoort zeker toch niet duurder te zijn dan meerdere filmen waar auto’s opgeblazen worden etc.?