Eerder vandaag lieten we weten dat firmware 4.45 voor de PlayStation 3 vandaag beschikbaar gesteld zou worden en inmiddels kun je deze ook downloaden en installeren. Toch raden we je aan even te wachten met het binnenhalen en updaten van je console nu er verschillende berichten opduiken dat deze firmware de console om zeep helpt.

Op de Amerikaanse PlayStation fora zijn diverse klachten gearriveerd dat deze firmware de console volledige sloopt. Overigens lijkt het vooral op te treden bij PlayStation 3’s die niet gebruik maken van de in de eerste instantie bijgeleverde hardeschijf. Mensen die hun hardeschijf zelf hebben vervangen door een 750GB of 1TB schijf lijken het snelste de dupe te zijn.

Deze firmware update zorgt voor meer stabiliteit en de mogelijkheid om trophy meldingen aan of uit te zetten, dus echt heel belangrijk is deze update niet. Wacht dus voor de zekerheid eventjes totdat Sony een verbeterde versie uitbrengt.

Update: PlayStation Europa heeft de firmware inmiddels offline gehaald in afwachting tot een oplossing voor de opgedoken problemen. We houden jullie op de hoogte.