http://www.psx-sense.nl/images/file/img_51c211c7123d4.jpg

Microsoft heeft via deze pagina laten weten dat de DRM-regels voor de Xbox One zijn aangepast op basis van feedback van gebruikers, de nieuwe versie van regels kun je hier vinden. Men meldt nu dat ze het inruilen en verkopen van tweedehands games wel gaan ondersteunen en dat dit net als op de Xbox 360 en PS3 zal zijn. De check-in die eens per 24 uur benodigd is zal ook geschrapt worden evenals de Regio DRM, enkel bij de eerste installatie heb je een internetverbinding nodig.

Gedownloade games zijn ook offline speelbaar net als vandaag de dag. Kinect blijft wel essentieel voor de Xbox One en moet te allen tijde aangesloten zijn.

Hiermee is de ‘val’ van DRM voor gameconsoles dus officieel gebeurd.

An internet connection will not be required to play offline Xbox One games – After a one-time system set-up with a new Xbox One, you can play any disc based game without ever connecting online again. There is no 24 hour connection requirement and you can take your Xbox One anywhere you want and play your games, just like on Xbox 360.

Trade-in, lend, resell, gift, and rent disc based games just like you do today – There will be no limitations to using and sharing games, it will work just as it does today on Xbox 360.

Origineel artikel:
Britse entertainmentwebsite CVG meldt dat Microsoft de DRM-policy van de Xbox One niet door laat gaan. De geruchten gaan dat Microsoft later vandaag met een aankondiging gaat komen waarin duidelijk wordt gemaakt dat men het blokkeren van tweedehands games niet door zal gaan zetten. Ook het feit dat je elke 24 uur met de console je aan moet melden op de servers van Microsoft zal niet doorgaan.

Hiermee volgt Microsoft de manier waarop Sony het doet en vallen ze ook meteen een erg sterk punt van de PS4 aan, namelijk dat er geen DRM op zit. Ook de website GiantBomb meldt dat Microsoft het terug gaat draaien en niet zo’n klein beetje ook. Zo gaat ook de Regio DRM de deur uit en is een internetverbinding alleen nodig wanneer je de console voor het eerst installeert.

Het zat Microsoft dus waarschijnlijk toch niet lekker dat Sony enorm scoorde met het hebben van geen DRM en dus komen ze terug op hun hele woord en visie die ze eerder zo standvastig liepen te verkondigen. Het kan als een positieve ontwikkeling gezien worden, maar ook als een speeltuin, want wat wil Microsoft nu precies? Bronnen melden dat later vandaag Microsoft meer gaat vertellen over deze ontwikkeling middels een aankondiging.

Zal men Sony volgen met het niet hanteren van DRM en zo de PS4 haar sterke punt onderuit haalt? Wie weet kost de Xbox One straks ook 399 euro…