Ubisoft heeft op de E3 laten zien een meer dan gezonde ontwikkelaar en uitgever te zijn door een killer line-up te tonen van Assassin’s Creed IV, Watch_Dogs, The Division, The Crew, Southpark en meer. Genoeg games om je het komende jaar mee te gaan vermaken, maar hoe zit het met franchises die net voorzien zijn van een nieuw deel of die al enige tijd in de koelkast staan?

Daarover valt ook wat te zeggen, specifiek doelende op Far Cry 4, Beyond Good & Evil 2 en een nieuwe Prince of Persia. Alle drie de games worden op dit moment overwogen bij Ubisoft. Dat geeft natuurlijk geen garantie, maar er borrelt wel wat bij de Ubisoft studio’s, dus dat is een goed teken.

“We haven’t announced anything yet. We’re thinking of the future of this brand. We don’t know yet when it will emerge. Again, it’s cooking. Something is cooking.”

Wel gaf Ubisoft via Alain Core (hoofd van Ubisoft Europa) aan dat de uitgever niet al die games in een jaar kan uitbrengen, hiermee verwees hij naar de line-up die de uitgever op de E3 toonde. Maar vroeg of laat mogen we die games wel verwachten, het is ook deels een kwestie waar de ontwikkelaars mee komen. Als er iets interessants is, dan kunnen ze ermee aan de slag gaan en dat duurt bij de ene game wat langer dan bij de ander.

“It will happen when we feel it is ready, when the creators have brought something interesting. That’s the case for all our franchises. They’re cooking. Some are cooking longer than others, but they’re cooking.”