http://www.psx-sense.nl/images/file/img_51c2fc292cbad.jpg

De PlayStation 4 zal een compleet nieuw besturingssysteem krijgen en laat qua uiterlijk het welbekende ‘XMB’ achter zich. Volgens een aantal gelekte screenshots van VGLeaks zou het besturingssysteem van de PS4 een gemodificeerde versie van FreeBSD 9.0 zijn.

Het OS (Operating System) voor de PS4 heet volgens de leaks Orbis OS, het kan zijn dat dit dus nog een oude build is en het OS later gewoon hernoemt zal worden naar PS4 OS. Orbis was immers de interne codenaam voor de PS4.

Of Sony OtherOS terugbrengt naar de PS4 is nog niet bekend, maar aangezien dit destijds ook verwijderd is van de PS3 is deze kans erg klein. De architectuur van de PS4, X86, zou alleen wel heel wat werelden openen als OtherOS een optie is. Zo zijn er bijvoorbeeld ook Android-builds voor X86, maar of Sony dit toelaat is nog maar de vraag.

FreeBSD® is een geavanceerd besturingssystem voor moderne platforms voor servers, desktop, en embedded computers. De broncode van FreeBSD heeft meer dan dertig jaar van continue ontwikkeling, verbetering en optimalisatie doorgemaakt. Het wordt ontwikkeld en onderhouden door een groot team van individuen. FreeBSD biedt geavanceerd netwerken, indrukwekkende beveiligingsmogelijkheden en topprestaties en wordt door sommige van ‘s werelds drukste websites en de meest voorkomende embedded netwerk- en opslagapparaten gebruikt.