http://www.psx-sense.nl/images/file/img_51c31918ddb5b.jpg

De PlayStation 4 is in Nederland en België populairder dan de Xbox One, zo blijkt uit cijfers vrijgegeven door Game Mania. Zo laat Tom Henderikx, Hoofd Formulebeheer & New business van Game Mania, aan Gamer.nl weten. Volgens hem is dit een afspiegeling van de console verhoudingen van de afgelopen drie jaar in Nederland en België. PlayStation is immers altijd al de favoriet geweest in de Benelux, dit was bij de PS2 zo en na een trage start ook bij de PS3.

Tom Hendrikx was wel erg blij met de beslissingen van Microsoft door onder andere de onlineverplichting en restricties op tweedehandsverkopen terug te draaien. Dat is ook niet zo gek, aangezien Game Mania haar inkomen vooral haalt uit het verkopen van tweedehands games.

De huidige verhouding is volgens Henderikx een afspiegeling van de consoleverhoudingen van de afgelopen paar jaar in Nederland en België: er zijn ongeveer driemaal zoveel PlayStation 4’s als Xbox One’s voorbesteld bij de Game Mania.

Een belangrijke doorslag in het voorbestellen van een next-gen console zal ongetwijfeld ook de prijs zijn. Zo is de PS4 ruim 100 euro goedkoper dan de Xbox One, een fors prijsverschil.