Nu Sony de PlayStation 4 volledig heeft onthuld en heeft aangekondigd het apparaat eind dit jaar in de winkels te leggen zal de focus op de PlayStation 3 afnemen en meer naar de PlayStation 4 trekken. Dat betekent dat het aantal games voor de PlayStation 3 na de lancering van de opvolger zal gaan afnemen, met name de Triple-A releases.

Sony sloeg vorig jaar al een weg in waarbij ze wat meer de casual markt bedienen met titels als Wonderbook en SingStar. Met de PlayStation 4 op komst zou een prijsverlaging voor de PlayStation 3 geen gek idee zijn, maar momenteel zijn daar nog geen plannen voor.

Fergal Gara van Sony Computer Entertainment UK heeft tegenover GamesIndustry International aangegeven dat Sony momenteel geen prijsverlaging aan het overwegen is. Eén van de redenen is dat de PlayStation 3 een apparaat is waarbij het niet gemakkelijk is om de kosten qua productie te reduceren.

Sony blijft naar mogelijkheden kijken, maar we moeten rekening houden met een scenario dat het niet lager kan. Als het wel kan, dan zal dat vroeg of laat doorberekend worden aan de consument door de prijs omlaag te halen.

Misschien een standaardpraatje, misschien ook niet. Het kan zo zijn dat Sony de GamesCom aangrijpt om daar nog één keer de PlayStation 3 van een boost te voorzien door middel van onder andere een prijsverlaging alvorens ze zich volledig gaan richten op de PlayStation 4, maar goed, dat is afwachten.

“There’s no plans as yet. The PlayStation 3 is a system where it hasn’t been particularly easy to get the costs down. We continue to look at opportunities, there may or may not be any more, I genuinely can’t answer to that. But it will certainly be a more keenly priced machine in relative to PlayStation 4. It will sit there as a viable entry level machine for years to come. It will be different by territory as to how long its life is. There’s still a lot of love for PS3.”