Toonaangevende website IGN meldt dat uitgerekend in een Amsterdams filiaal van de keten Media Markt een (mogelijke) releasedatum voor de PS4 naar buiten is gekomen. Op de onderstaande afbeelding lezen we de tekst 13 november wat op zich best aannemelijk klinkt. Webwinkel bol.com hanteert eveneens al een releasedatum van 13 november. IGN probeert momenteel meer informatie bij Sony los te krijgen over deze mogelijke onthulling.

Een placeholder is nog tot daaraan toe maar Media Markt hangt de releasedatum vol trots in hun winkel, zoals te zien op onderstaande foto. Dit doet ons toch vermoeden dat het hier niet langer om een placeholder op een webshop draait, maar dat er toch meer achter zit. Aan de andere kant is het ook makkelijk zo publiciteit te krijgen als winkel en hebben ze het misschien hier wel voor gedaan.

We houden ons op PSX-Sense altijd erg in met releasedata van retailers omdat het vaak toch onzin blijkt te zijn en een placeholder, als het op een webshop staat tenminste. Hier staat de releasedatum alleen zonder voorwaarden op een poster. Mocht het gokwerk geweest zijn van Media Markt dan is dit natuurlijk erg laag aan de grond en hadden ze dit erbij moeten zetten.

Laten we dus hopen dat Media Markt dit niet zonder geldige reden heeft gedaan, foutieve informatie verstrekken is immers fout als winkel zijnde. Sony zelf wilde geen commentaar geven op de poster, zo meldt IGN.

“No further announcements/comments to make at this time. PlayStation 4 is launching this holiday season.”

PU.nl heeft contact opgenomen met Media Markt over hoe en wat en hun is gemeld dat Sony UK geklaagd heeft en dat de posters inmiddels uit de winkel zijn gehaald. Wat er dus precies aan de hand is dat is onduidelijk, maar hoogstwaarschijnlijk is 13 november gewoon een uit de duim gezogen datum van Media Markt.

We hebben voor de zekerheid even met de Media Markt gebeld om te vragen hoe dit zit. Zelf hadden ze de datum van Bol.com gehaald, waar dezelfde datum te vinden is/was. Inmiddels zijn de posters verwijderd, nadat Sony UK heeft geklaagd. Het lijkt er dus op dat 13 november niet de datum is en we nog even moeten wachten tot we een echte releasedatum hebben. Wie weet krijgen we die tijdens de Gamescom…

http://www.psx-sense.nl/images/file/img_51c341f0d53ff.jpg