Gamescom is de grootste Europese gamebeurs en wordt door bedrijven in de game-industrie inmiddels met net zoveel respect behandeld als de E3, zo ook door Sony. Veel PS3-games zijn in de loop der tijd aangekondigd op de beurs en het lijkt er op dat dit voor de PS4 niet veel anders zal zijn.

Sony heeft op de E3 haar nieuwe IP ‘The order 1886′ aangekondigd, maar we zijn natuurlijk benieuwd waar de andere first-party studio’s mee bezig zijn. Het lijkt er op dat we dat op de Gamescom eindelijk te weten gaan komen.

Sony Computer Entertainment Europe CEO Jim Ryan vertelde in een interview dat het bedrijf meer PS4 games gaat aankondigen op de beurs. Hij bevestigde daarnaast dat de PS4 voor kerst 2013 in de schappen zal liggen in Europa.

“Er zijn 30 nieuwe PS4 first-party games in ontwikkeling en daarvan zijn er 12 nieuwe IP’s” vertelde hij. “Er gebeurt erg veel in de games-industrie de laatste tijd en we moeten dingen achter de hand houden. Er is GamesCom en we hebben iets nodig om daar te laten zien, nietwaar?”

De Gamescom zal plaatsvinden van 21 augustus tot 25 augustus.